Deniz: Çay üreticileri mağdur

Deniz: Çay üreticileri mağdur

  • 0
  • 0

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, çay üreticilerin iktidarın politikaları nedeniyle mağdur olduğunu belirtti.

Deniz, CHP Rize İl Başkanlığı'nda basın açıklamasında bulundu.

İktidarın, ülkeyi büyük bir borç yükü altına soktuğunu ve ekonomik anlamda ciddi sorunlar yarattığını vurgulayan Deniz, "Türkiye'nin 2002 yılındaki borcu 129 milyar dolar. Bugün bu borcun 529 milyar dolara çıktığını görüyoruz. Aynı dönemde vatandaşların bankalara olan borcunun da 6 milyar TL'den 3.6 trilyon TL'nin üzerine çıktı. AKP'nin elde ettiği 2.6 trilyon dolarlık vergi gelirine ve 60 milyar dolarlık özelleştirme gelirine rağmen ülkenin bu durumda olmasını anlamıyoruz. Bu gelirlerin sonucunda elde ne kaldı? Hiçbir şey. Ekonomi çöküşe sürüklendi," dedi.

Deniz, sadece ekonomik değil, sosyal anlamda da büyük bir kriz yaşandığını belirterek, kadın cinayetleri, genç intiharları ve öğretmenlerin atanamaması gibi sorunları gündeme getirerek, Türkiye'nin toplumsal bir cinnet yaşadığını savundu.

Destekleme Bedeli Artırılsın
Bölgedeki çay üreticilerinin iktidarın yanlış politikaları nedeniyle mağdur olduğuna değinen Deniz, çay fiyatlarındaki zamların üreticilere yansıtılmadığını belirterek, destekleme fiyatlarının artırılması gerektiğini vurguladı. 

Deniz, geçtiğimiz günlerde bu konuda yaptıkları açıklamada destekleme fiyatlarının 2 TL'den 10 TL'ye çıkarılmasını ve ödemelerin aralık ayına kadar yapılmasını talep ettiklerini hatırlattı.

Erken Seçim Çağrısı
Erken seçim için çağrıda bulunan Deniz, "AKP'nin kendi oyunu artırma şansı kalmadı, sadece CHP'nin oylarını düşürmeye çalışıyorlar. Ancak bu süreçte CHP'nin oyları sürekli artıyor ve 30 puan barajını aşmış durumda" ifadelerini kullandı.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Dünyanın ilk lityum-sülfür pil giga fabrikası ABD'de kurulacak

Dünyanın ilk lityum-sülfür pil giga fabrikası ABD'de kurulacak

  • 0
  • 0
CHP Rize İl Teşkilatı, Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret etti

CHP Rize İl Teşkilatı, Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret etti

  • 0
  • 0

Rize'de akarsu sporları için ön plana çıkan dere hangisidir?