‘Demir Kadın’ Neslican Tay’ın Hayat Hikayesi

‘Demir Kadın’ Neslican Tay’ın Hayat Hikayesi

  • 0
  • 0

Kanserle mücadelenin sembollerinden birine dönüşen Neslican Tay, 4. ölüm yıl dönümünde anılıyor. Kanserle 3 kez mücadele edip kazanan bir çok insana ilham kaynağı olan ‘Demir Kadın’ lakaplı Rizeli Neslican Tay 20 Eylül 2019’da hayatını kaybetti.

Neslican Tay, kansere karşı verdiği mücadele ve yüksek enerjisiyle insanlara ilham kaynağı olmuş ve tanınmıştı. Peki Neslican Tay kimdir, kaç yaşında ve nereli? Neslican Tay neden öldü? İşte Neslican Tay'ın hikayesi...

Neslican Tay Kimdir? İşte Neslican'ın Hikayesi

Neslican Tay, 1998 yılında Bursa’da doğdu ancak Rize’de yaşamını sürdürüyordu. Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde Psikoloji eğitimi görmeye başladı.

Neslican Tay Neden Öldü?

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine ‘Demir Kadın’ diyen Neslican Tay, Ayşe Arman’a verdiği röportajda söylediği "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!" , "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana rol model oldu. Hastalığının yeniden nüksettiğini sosyal medya hesabından duyuran Neslican Tay, dördüncü kez kanser mücadelesi verirken yoğun bakıma alındı. Ancak yoğun bakımdaki 5. gününden 20 Eylül 2019’da hayatını kaybetti.

Neslican, 22 Eylül'de memleketi Rize'deki Sahil Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Portakallık mahallesindeki aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Milyonlarca Kişiye Umut Oldu 

Kısa sürede 800 bini aşan takipçi sayısına ulaşan Neslican, bir yandan tedavi görürken, diğer yandan Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümünü kazanarak eğitimini sürdürdü.

Kanser hastalığı ile mücadelesi sırasında kendisi gibi hastalara verdiği moral ve destekle tanınan Neslican, milyonlarca kişiye umut oldu. 

Haber : Melda Aysu

Yorum Yap

Refüje çıkan otomobil ağaca çarptı: 2 yaralı

Refüje çıkan otomobil ağaca çarptı: 2 yaralı

  • 0
  • 0
Otomobil karşı şeride geçerek tır ile çarpıştı

Otomobil karşı şeride geçerek tır ile çarpıştı

  • 0
  • 0

'Hamsili Ekmek' olarak da bilinen yöresel yemeğin adı nedir?