Cumhuriyet Bayramı’nda emekli ikramiyesi verilecek mi?

Cumhuriyet Bayramı’nda emekli ikramiyesi verilecek mi?

  • 0
  • 0

Emeklilere verilmesi düşünülen 29 Ekim 100. yıl Cumhuriyet Bayramı ikramiyesine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bir çalışma yürüttüğü iddia ediliyor. Peki, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödemesi yapılacak mı?

Cumhuriyet Bayramı ikramiyesine ilişkin araştırmalar hız kazandı. Tek seferlik ödenmesi planlanan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin 5 bin TL olması bekleniyor.

Milyonlarca emekli 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ikramiyesi verilecek mi merakla bekliyor. Emekli ikramiyesi hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Hamza Dağ, Hazine ve Maliye Bakanlığının ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının konu hakkında çalıştığını belirtti.

CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?
Cumhuriyet bayramı ikramiyesi verileceği iddiası henüz hükümet temsilcileri tarafından doğrulanmadı ancak Cumhuriyet’in 100 yılı dolayısıyla emeklilere verileceği iddia ediliyor.

Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ederken, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği konuşuluyor.

1 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açıldıktan sonra emeklilere ek zam yapılması gündeme gelmesi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 29 Ekim’de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine “Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır” ifadelerini kullandı.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Rize’den hacı adaylarına uğurlama merasimi

Rize’den hacı adaylarına uğurlama merasimi

  • 0
  • 0
Rize'de minik öğrenciler için atletizm etkinliği düzenlendi

Rize'de minik öğrenciler için atletizm etkinliği düzenlendi

  • 0
  • 0

Cimil Başköy Yaylası'nın diğer adı nedir?