Cumhurbaşkanı talimatı verdi: Rize galericiler sitesine kavuşacak

Cumhurbaşkanı talimatı verdi: Rize galericiler sitesine kavuşacak

  • 2
  • 1

RTSO Meclis Başkanı Ahmet Arif Mete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Rize merkezde hizmet veren çok sayıda galericinin uygun bir yerde olması gerektiğini iletmesi üzerine Erdoğan, gerekli talimatları verdi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Meclis Başkanı Ahmet Arif Mete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Rize ilinin ticaret sektöründeki birçok konuyu iletti. Bu konulardan en önemlilerinden biri ise Rize Galericiler Sitesi yapımıyla ilgili süreçti. 

RTSO Meclis Başkanı Ahmet Mete, yıllardır Rize’de sokak aralarındaki galericilerin bir araya gelerek bir galericiler sitesi yapmak istediklerini belirtti. 

Mete, “Galericilerin sorununu sürekli gündemde tuttuk. Artık sokak aralarında ve cadde üzerlerinde galericiler hem araç hem de yaya trafiğini tehlikeye atıyor. Düzensiz ve çirkin görüntülere sebep oluyor. Bu konu hakkında yerler bulduk. 30 dönüm üzerinde 53 iş yeri, otopark, sağlık ocağı ve idari bina olmak üzere Rize mimarisine uygun 5,5 metre yüksekliğinde 100 metrekare işyerleri olacak şekilde projemiz hazır. Bir an önce Galericiler Kooperatifi olarak siteyi hizmete sunmak istiyoruz. Kanunen belgesi olmayanlar alım satım yapamayacak. Bu nedenle bir an önce bu işin çözülüp bina altındaki galerilerin şehir merkezinden çıkarılarak trafiği rahatlatmak lazım. Bu konuyu detaylarıyla Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Kendisi hassas bir şekilde konuyu dinledi ve Derepazarı sahildeki yeri Belediye Başkanı Şaban Kalça’ya sordu. Vali İhsan Selim Baydaş’a ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’le konuşarak alternatif olarak başka yer olabilir mi dedi. Rahmi Başkan Bozkale olabileceğini, 300 dönüm yer deniz tahkimatı ile yapılarak galericiler sitesinin Rize’ye kazandırılabileceğini belirtti.”

Mete, görüşmenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Bu sorun şehrimizin tüm vatandaşlarının sorunudur. Zaten az bir hareket alanı olan şehir merkezimizin kaldırımlarından galericileri kaldırarak yeni modern bir yere taşımak istiyoruz. Bunun için büyük bir adım atmanın sevinci içerisindeyiz. Artık çok yakın bir tarihte Rize Galericiler Sitesine kavuşacaktır.” dedi.

Haber : DERYA ÇATAN

  • Misafir

    Misafir

    Selim meti’nin projeleri ni yapmak size kaldı adamı engellediniz galericiler sitesini yapmasın diye hem akp ile mücadele etti hem iş yaptı kanalizasyon doğalgaz vb

    Cevap yaz
    30.07.2024 22:02
Yorum Yap

Türkiye'de beklenen yaşam süresi 77,3 yıl

Türkiye'de beklenen yaşam süresi 77,3 yıl

  • 0
  • 0
24 terör hedefi imha edildi

24 terör hedefi imha edildi

  • 0
  • 0

Hangi futbolcu hem Rizespor hem de Beşiktaş'ta forma giymemiştir?