Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere 10 yeni müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere 10 yeni müjde

  • 0
  • 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı’nda Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni’nde, çiftçilere verdiği 10 yeni müjdeyi açıkladı.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Beleren kırsal mahallesinde gerçekleşen "Gaziantep Nurdağı Belpınar ve Mesthüyük Köyleri, Kahramanmaraş Türkoğlu Özbek Köyü Köy Evleri" açılış ve anahtar teslim törenine MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli ile birlikte katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına bölge halkının Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başladı. Erdoğan, "Bu yıl ki ramazan ayını ve Ramazan Bayramı'nı 6 Şubat depremlerinin yüreklerimizde açtığı yaraların ve evlerimizde sebep olduğu yıkımların gölgesi altında geçirdik. Depremlerde hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki vatandaşımıza bir kez daha Allahtan rahmet yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum" dedi.

"Bay Kemal gölge etme aradan, bir cacık olmaz 6'lı masadan"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki döviz ve pankartlarda yazan yazıları okudu. Erdoğan, "Şimdi şurada bir pankart görüyorum. 'Gemiler yürür işte karadan, vazgeçilir mi hiç yapılamaz denilenleri yapan adamdan'. Bir tane daha görüyorum. 'Yarım kalan çeşme heykeli, Bay Kemal'in de bir hatırası olsun istedik'. Bir tane daha görüyorum Bay Kemal gölge etme aradan. Neyse altını okumaya devam edelim mi? Evet devamında diyor ki, ‘Bir cacık olmaz 6'lı masadan. Ama 'Bir genç tıpış tıpış değil, gümbür gümbür sandığa gideceğiz' diyor" şeklinde konuştu.

319 bin konut 1 yıl içerisinde teslim edilecek

Erdoğan, depremin ardından hemen başlanılan konutlardan 319 binin 1 yıl içerisinde teslim edileceğini anlatarak, "Bin yıllık vatanımız Anadolu'nun nice güzellikleriyle beraber, afetleriyle bizimle yaşıyor yaşayacak. Ülkenin yöneticileri ve vatandaşlara olan bize düşen görev binalarımızı sağlam yaparak, derelerimizin önünü kesmeyerek, tabiatla barışık yaşayarak afetlere karşı hazırlıklı olmaktır. Gerisi Rabbimizin takdiridir. Son deprem felaketinin ardından kollarımızı sıvadık. İnsanımızı güvenli bir alana kavuşturmak için. Depremi 15. Gününden itibaren temelleri atıp, inşaatlara başladık. Yaptığımız tespitler doğrultusunda deprem bölgesinde 507 bini konut, 143 bini köy evleri olmak üzere 650 bin yeni yuva yapıyoruz. Bunlardan 319 binini bir yıl içerisinde teslim ederek, şehirlerimizi ayağa kaldırmayı planlıyoruz. Deprem bölgesine yaptığım son ziyaretlerin tamamında her şehirlerimizin tamamında yeni konutlarımızın köy evlerimizin temellerini ve başlattık. Şu ana kadar 105 binin üzerinde konutun yapım sürecini başlattık. Bunların yarıya yakınının temelini de attık. Sadece konut yapmıyoruz, okuluyla, sağlık merkeziyle, çarsısıyla, yeşil alanıyla, pazarıyla, parkıyla, yepyeni hayat alanlarını inşa ediyoruz. Yine sadece depremde yıkılan yerlerin değil bölgedeki şehirlerimizin tamamının alt yapısını da yeniliyoruz. Küçük sanayi siteleri kurarak konutla birlikte istihdamı da gözetiyoruz. Cumhuriyet tarihinin bu en büyük konut ve şehircilik seferberliğini Allah'ın izniyle alnımızın akıyla tamamlayacağız. Biliyorsunuz daha önceki depremlerde, yangında, selde vatandaşlarımızı kısa sürede yeni evleriyle buluşturmuştuk. İnşallah en kısa sürede yine yapacağız" ifadelerine yer verdi.

"Bunların nasibi yok"

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Van'da bunu yaptık mı, Bingöl'de bunu yaptık mı. Antalya da, Manavgat'ta Muğla'da bunları yaptık mı. Kütahya da, Simav'da bunları yaptık mı, değerli kardeşlerim. Baybay Kemal'in milletvekili olduğu İzmir'de bunu yaptık mı. Hadi sende yap. Yapamaz. Bunların nasibi yok" ifadelerini kullandı.

“İstanbul'daki kentsel dönüşüm 5 yılda bitecek”

İstanbul'da başlanacak kentsel dönüşümün ise 5 yılda tamamlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayrıca biliyorsunuz, İstanbul'da yeni kentsel dönüşüm kampanyasının müjdesini milletimizle paylaştık. Riskli binalarda yaşayan İstanbullu kardeşlerimize dönüşüm bedelinin yarısını bizim karşılayacağımız, yarısını da çok uygun şartlı borçlanma imkanı getirttiğimiz bir teklif sunduk. Bir kısmı yerinde bir kısmı rezerve alanlarda yürütülecek bir çalışmayla yılda 300 bin konutu dönüştürerek, 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmamayı amaçlıyoruz" dedi.

Haber :

Yorum Yap

Çaykur Rizespor-Samsunspor maçının biletleri satışta

Çaykur Rizespor-Samsunspor maçının biletleri satışta

  • 0
  • 0
Sit alanında kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı

Sit alanında kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı

  • 0
  • 0

1930'da Rize'de ilk matbaa ve gazeteyi açan kişi?