Çolak: Yaş çaya verilen 11,30 TL, enflasyon karşısında erimiştir

Çolak: Yaş çaya verilen 11,30 TL, enflasyon karşısında erimiştir

  • 0
  • 0

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, çay üreticilerinin sorunlarına değinerek, "1 kilo yaş çaya verilen 11,30 TL enflasyona karşı erimiş hatta tükenmiştir. Maliyetler artık müstahsilin altından kalkamayacağı seviyeye çıkmıştır." dedi.

YRP Rize İl Başkanlığı'nın aylık olağan il divan kurulu toplantısına katılan Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, açıklamalarda bulundu.

Ekonomik sorunlara değinen Çolak, "Resmi rakamlarla açıklanan asgari geçim sınırı 40 bin TL'ye ulaştı. Zam furyasına gün geçmiyor ki bir yenisi eklensin. Bu durum altında işçi ve memura verilen zam oranı gerçek enflasyonun çok altında kalmıştır. Vatandaşımız, çalışanlarımız, emeklimiz, memurumuz artık geçinememektedir. Eski dönemler de bir maaş ile ay sonunu getirebilmek terimi varken artık bir maaş ile hafta sonunu getiremez hale geldik. Çalışanlarımızın enflasyona karşı ezilmemesi için 54’üncü hükümette olduğu gibi enflasyon farkı maaşlara yansıtılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Çolak, mevcut ekonomik durumundan yaş çay üreticilerinin de olumsuz etkilendiğini aktararak, " Bölge ekonomimizin en önemli kaynağı olan 1 kilo yaş çaya verilen 11,30 TL enflasyona karşı erimiş hatta tükenmiştir. Maliyetler artık müstahsilin altından kalkamayacağı seviyeye çıkmıştır. ÇAYKUR'da kadro bekleyen kardeşlerimize seçim öncesi verilen vaatler acilen yerine getirilmeli, mevsimlik işçi sorunu çözülüyormuş gibi gösterilmemeli; kesin, kati ve kalıcı çözümün acilen uygulamaya alınması gerekliliğini buradan bildiriyorum." diye konuştu. 

Çolak yerel seçimlerde şu an için parti olarak tek başlarına ve kendi adayları ile gireceklerini sözlerine ekledi.

Zerdeci: YRP, Yeni Bir Soluk Olmuştur
Toplantıda konuşan YRP Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, 21 yıl sonra 'Milli görüş'ün yeniden Meclis'te temsil edildiğini hatırlatarak, "Uzun bir aradan sonra TBMM'de Millî Görüş’ün temsil edilecek olmasının farkını çok yakında tüm milletimiz olumlu bir şekilde hissedecektir. Yeniden Refah Partisi, ülkemiz ve milletimiz için siyasette yeni bir soluk, bir nefes olmuştur." dedi.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

ÇAYKUR'da 2024 yaş çay sezonu yarın başlayacak

ÇAYKUR'da 2024 yaş çay sezonu yarın başlayacak

  • 0
  • 0
Öğrenciler ormandaki yanıcı materyalleri temizledi

Öğrenciler ormandaki yanıcı materyalleri temizledi

  • 0
  • 0

Rize'ye en yakın sınır kapısı hangisidir?