Cemil Çolak'tan belediye işçilerinin işten çıkarılmalarına tepki

Cemil Çolak'tan belediye işçilerinin işten çıkarılmalarına tepki

  • 0
  • 0

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, Rize’de belediye işçilerinin işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

“EKMEĞİN PARTİSİ OLMAZ”
31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Rize Belediye Başkan Adayı olan Cemil Çolak, seçimde yüzde 17,75 oy oranı ile ikinci parti olduklarını ve kampanya süresince özellikle belediye çalışanları noktasında bir kişi dahi olsa kimsenin ekmeğiyle oynanmaması gerektiğini ifade ettiklerini hatırlatarak, “Ekmeğin partisi olmaz, bir kişi dahi olsa kimsenin ekmeğiyle oynanmaması gerekiyor. Değil üç beş kişi, bir kişi dahi olsa mazeretsiz, ihtar dahi yapılmadan, insanların ekmeğiyle oynanmamasını, işten çıkarılmamasını asla doğru bulmadık, bulmayacağız. Maalesef hemen seçim sonrasında Rize Belediyesi üç beş arkadaşımızın iş akdine ihtar yazısı yazılmadan son verilmiş olması manidardır. Bu arkadaşlarımızın ailelerinin olduğunu, çocuklarının okuduklarını hatırlatmak isteriz.Ayrıca EYT bahane edilerek özellikle, bazı çalışanlar işten çıkartılma tehditi ile karşı karşıyadır. Bu eylemin hemen seçim sonrası gerçekleşmesi ile bunun siyasi bir hareket olduğu şüpheleri ağır basmaktadır.” dedi.

BAŞKAN METİN’E ÇAĞRI
Çolak Rize Belediye Belediye Başkanı Rahmi Metin’e adaletli davranılması konusunda  çağrısında bulunarak, şunları söyledi:

“Adaletin herkese her zaman lazım olacağını hatırlatmak isteriz. Bahsi geçen çalışanların hangi siyasi görüşe sahip olduğuna bakılmaksızın, bu  adaletsizliğin duyulması, bilinmesi ve çözüme ulaştırılması demokrasinin bir gereği olduğunu ifade etmek isteriz.Rize Belediye Başkanı Sayın Rahmi Metin Bey’in bu konularda hassas bir insan olduğunu, geçmişten kendisini yakinen tanıyan biri olarak biliyor ve  sayın başkanımızdan istirham ediyoruz: Lütfen bu arkadaşlarımıza işbaşı yaptırılsın! EYT’li çalışan arkadaşlarımızın da işten çıkarılmalarına bir an önce son verilsin!” 

“ASLA DOĞRU BULMUYORUZ”
Çolak, bununla birlikte Derepazarı Belediyesi’nde personellerin maaşların ödenemediği gerekçesiyle işten çıkarılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, “Derepazarı’nda 20 kardeşimizin altı aylık ücretsiz izin ile işten çıkartılmasını da asla doğru bulmuyoruz! Diğer muhalefet siyasi parti belediye başkanlılarının, belediye çalışanlarını işten çıkartmaları nedeniyle iktidar partisi yetkilileri tarafından şiddetle kınandığı bir zamanda Sayın Cumhur Başkanımızın memleketinde iktidar partisine mensup belediyelerin böyle şeyler yapmalarının asla doğru olmadığını; kaldı ki hiç bir belediyede mazeretsiz işten çıkarılmalarını doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyoruz.” ifadelerini kullanarak işten çıkarılan işçilerin yanlarında olacaklarını söyledi.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Bazı kamu kurumlarına atamalar Resmi Gazete'de

Bazı kamu kurumlarına atamalar Resmi Gazete'de

  • 0
  • 0
Rize Gastronomi Günleri'nin tarihi belli oldu

Rize Gastronomi Günleri'nin tarihi belli oldu

  • 0
  • 0

Tuzcuoğlu ailesi hangi padişaha isyan etmiştir?