ÇAYMER, bölgenin en yetkin kuruluşu oldu

ÇAYMER, bölgenin en yetkin kuruluşu oldu

  • 0
  • 0

Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇAYMER) bünyesinde bulunan ÇAYMER Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite olarak Doğu Karadeniz Bölgesi’nde çay analizlerinde en yetkin kuruluş oldu.

Rize Ticaret Borsası'ndan (RTB) yapılan açıklamada, ÇAYMER laboratuvarının ulusal ve uluslararası yetkinliği olan bir laboratuvar olmak için akreditasyon çalışmalarını 2022 yılı sonunda tamamlayarak, 4-5 Şubat tarihinde TÜRKAK’dan başarılı bir denetim geçirdiği belirtildi. 

Açıklamada TÜRKAK tarafından dosya incelenmesi ve onaylanması sonucu ÇAYMER'in 26 Mayıs tarihinde çayda analizde akredite olduğu bilgisi paylaşıldı.

Konuyla ilgli açıklamalarda bulunan RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, “Rizemize ve çay sektörüne verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmeni grurunu yaşıyoruz. İlimiz bir çay memleketi çayımıza katma değer kazandıracak tüm çalışmaları destekledik. Bundan sonrada destekleyeceğiz. Bu bağlamda Borsamızın kuruluşu olan ÇAYMER Gıda Laboratuvarı’nın akredite olması çok önemlidir. Akreditasyon çalışmalarında emek harcayan başta Çaymer Müdürü Teoman Küçükmustafa’ya, Laboratuvar Müdürümüz Ayfer Kopuz Kıyak’a ve tüm çalışma arkadaşlarına buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Bu belgenin ülkemize, bölgemize ve ilimize hayırlar getirmesini dilerim” dedi.

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor maçı ne zaman?

RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor maçı ne zaman?

  • 0
  • 0
Belediye başkanlığını bıraktı arıcılığa başladı

Belediye başkanlığını bıraktı arıcılığa başladı

  • 0
  • 0

Rize'nin tescilli peynirinin adı nedir?