Çaykur Rizesporlu taraftarlardan Filistin'e destek

Çaykur Rizesporlu taraftarlardan Filistin'e destek

  • 0
  • 0

Çaykur Rizespor taraftarları, yeni sezonun ilk maçında tribünleri adeta bir Filistin ve Türk bayraklarıyla donatarak dünyaya güçlü bir mesaj verdi. 1000 Filistin ve 1000 Türk bayrağıyla tribünlerde yer alan taraftarlar, İsrail'in Filistin halkına yönelik işgali ve zulmü kınadı.

Taraftarlar maçın başında tribünlerde bayrakları dağıtarak takımların sahaya çıkmasıyla birlikte hazırladıkları koreografiyi açtılar. Bu gösteri tribünlerden uzun süre alkış aldı.

Cümle Alem Tribün Başkan Vekili Murat Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, "Bizler Çaykur Rizespor taraftarları olarak Filistin halkına yapılan zulme sessiz kalmayarak böyle bir mesaj vermek istedik. İsrail’in Filistinli kardeşlerimize uyguladığı baskı, işgal, ve insan hakları ihlalleri her geçen gün artarak devam ediyor. Masum insanların evlerinden koparılması, çocukların öldürülmesi, ibadet yerlerine yapılan saldırılar insanlık onuruna ve uluslararası hukuka aykırıdır. Bizler, adaletin, barışın ve insan haklarının yanında duran insanlar olarak bu zulmü kabul etmiyoruz ve bu acımasız uygulamaları şiddetle kınıyoruz! Tüm dünyayı Filistin’e yapılan haksızlıkları görmeye, bu zulme dur demeye ve Filistin halkının yanında yer almaya davet ediyoruz. Birlikte sesimizi yükseltelim, adalet için hep birlikte harekete geçelim. Biz sporun dostluk kardeşlik olduğunu sürekli savunuyoruz. Dünyanın bir yerinde Filistin halkına böyle bir zülüm yapılırken insanlık susuyor. Tribünlerimiz, sadece maçları izlediğimiz yerler değil, aynı zamanda haklı davaların sesinin yükseldiği platformlardır. Bu nedenle, Filistin davasının en büyük destekçileri arasında yer almaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Taraftarların bu anlamlı tepkisi, sosyal medyada da büyük yankı buldu. Binlerce kişi, kulübün ve taraftarlarının bu duruşunu takdirle karşıladı. 

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Rize'de kaç tane 'taşınmaz kültür varlığı' var?

Rize'de kaç tane 'taşınmaz kültür varlığı' var?

  • 0
  • 0
Rize'de Nereler Gezilebilir?

Rize'de Nereler Gezilebilir?

  • 0
  • 0

Rize halk kültüründe 'Kocakarı yılbaşısı' olarak bilinen tarih nedir?