Çaykur Rizespor taraftarlarından PFDK'ya tepki

Çaykur Rizespor taraftarlarından PFDK'ya tepki

  • 0
  • 0

PFDK, Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında oynanan Çaykur Rizespor-Kasımpaşa maçının ardından yeşil-mavili taraftarlara çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle kart bloke cezası verdi. Bir sonraki iç saha maçında Samsunspor'u konuk edecek Karadeniz temsilcisinde verilen bu karara taraftarlar tepki gösterdi.

PFDK'tan yapılan açıklama şu ifadeler yer aldı:

"Çaykur Rizespor A.Ş.’nin, 31.08.2024 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor A.Ş.–Kasımpaşa A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Doğu Maraton Tribün D blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir"

Taraftarlardan Tepki
Bir sonraki iç saha maçında Samsunspor'u konuk edecek, Çaykur Rizespor'da taraftarlar PFDK'nın aldığı bu karara tepki gösterdi.

Karadeniz temsilcisinin taraftar grubu Cümle Alem'den yapılan açıklamada, " TFF’nin DOĞU MARATON TRİBÜN D blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine yönelik haksız kararını şiddetle kınıyoruz.

ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.–KASIMPAŞA A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarların küfretmeden TFF’yi eleştiren tezeharütlarını bahane ederek taraftarımıza uygulanan bu ceza haksız ve orantısızdır.

 Bu ceza TFF’nin yanlı tutumunun bir tezahürü olsa gerek, yoksa böyle bir cezanın akıl ve mantıkla izah edilecek bir tarafı yoktur. Kulübümüzü ve taraftarımızı hedef alan bu hakzılık karşısında başta Rizespor yönetimi olmak üzere tüm şehrimizi tepki vermeye çağırıyoruz.

Taraftarlarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sporun birleştirici ve olumlu ruhuna uygun şekilde destek vermeye devam edecektir. Fakat TFF’nin adil olmayan bu cezaları türk futbolunun marka değerini düşürdüğünü de ifade etmek isteriz. 

Buradan TFF’ye  cezaların gözden geçirilmesi ve daha adil bir uygulamanın hayata geçirilmesi çağrısını yapıyoruz."

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Narin Güran soruşturmasında tutuklu amcanın yeniden ifadesi alındı

Narin Güran soruşturmasında tutuklu amcanın yeniden ifadesi alındı

  • 0
  • 0
Uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı

Uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı

  • 0
  • 0

Çorabı ile ünlü Rize ilçesi?