Çaykur Didi Stadyumu yeni sezona farklı girecek

  • 0
  • 0

Çaykur Didi Stadyumu zemininde yenileme işlemleri sürüyor. 1 milyon 250 bin Euro maliyetle Avrupa standartlarına getirilmesi planlanan çalışmaların yeni sezon öncesi tamamlanması bekleniyor.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'a ev sahipliği yapan Çaykur Didi Stadyumu zemininde sezonun tamamlanmasıyla birlikte yenileme çalışmaları başladı.

Yaklaşık 1 milyon 250 bin Euro'ya mal olması beklenen çalışmaların, yeni sezon öncesi bitirilmesi hedefleniyor.

"Mevcut Altyapı İhtiyaçlara Cevap Veremiyor"
Çalışmalara ilişkin rizetakip.com'a açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Kulübü Stadyum Müdürü İbrahim Hasmaden, mevcut altyapının ihtiyaçlara cevap veremediğini belirterek, “Ligin tamamlanmasının ardından bütün altyapıyı değiştirmek için çalışmalara başladık. Şuan eski sistem sökülerek, altyapıda yer alan drenaj sistemi, vakumlu boru drenajları, çimin köklerine soğuk-sıcak hava verebilecek sistem boruları gibi çalışmalara devam ediyoruz. Bu altyapı çalışması; yağmurlarda suyu deşarj etmeye, az yağmurlarda vakumla çekmeye, ısıtma ve soğutma gibi bir çok özelliği barındırıyor” dedi.

"Kulübümüz Artık Kötü Zemin ile Anılmayacak"
Dünyanın en büyük stadyumlarında yapılan teknolojiyi Çaykur Didi Stadyumu'nda uygulamaya başladıklarını ifade eden Hasmaden, şunları söyledi:

"Altyapı çalışmaları bitince mıcır serilme işlemi yapılacak. Ardından çim ve suni çim çalışmalarına geçilecek. Sezona hazır bir şekilde zemindeki çalışmaları bitirmeyi planlıyoruz. Ciddi bir maliyetle de karşı karşıyayız. Yaklaşık 1 milyon 250 Euro gibi bütçe bu çalışmalara ayrıldı. Geçtiğimiz sezonlarda bunların yapılması gerekiyordu. 25 yıl daha ihtiyacı görecek bir yatırım olacak. Dünyada bu konuda kendini kanıtlamış, Avrupa standartlarında bir firma ile anlaştık. Saha kenarlarından, su kanallarına tutun da üzerindeki halılara kadar tüm zemin yenilenecek. Kulübümüz artık kötü zemin ile anılmayacak"

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Bayburt'ta cirit gösterisi yapıldı

Bayburt'ta cirit gösterisi yapıldı

  • 0
  • 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’de açacağı projeler bedeli belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’de açacağı projeler bedeli belli oldu

  • 0
  • 0

TSK'nin ilk kadın amirali olan Rizeli subay?