ÇAYKUR, çay alım kotasını açıkladı

ÇAYKUR, çay alım kotasını açıkladı

  • 0
  • 1

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) yaş çay ve organik çay alım kotalarına ilişkin açıklama yayımladı.

ÇAYKUR, yaş çay 3. sürgün döneminde konvansiyonel çayda kotanın dekar başına 600 kilogramdan 750 kilorgrama, organik çayda ise dekar başına 400 kilogramdan 500 kilograma çıkarıldığını duyurdu.

TARİHTE İLK KEZ
ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada, “Değerli üreticilerimiz; 2024 yılı 2. sürgünü yaş çay alım sürecinde yaşamış olduğumuz tüm yoğunluğa rağmen, siz değerli üreticilerimizi korumak ve alın teri olan ürünlerinizi garanti altına alabilmek adına, tarihimizde ilk kez 3. sürgünde konvansiyonel çayda kotayı dekar başına 600 kg’dan 750 kg’a, organik çayda ise dekar başına 400 kg’dan 500 kg’a çıkarmış bulunmaktayız.” denildi.

“YANILTICI BİLGİ GÖZLENLENMİŞTİR”
Açıklamada ayrıca, yanıltıcı bilgi paylaşımı yapanlara itibar edilmemesinin altı çizilerek, “Ancak bazı basın kaynaklarında ve bunlara bağlı kimi hesaplardan bu konu ile alakalı bizim paylaşımımız olmayan ve yanıltıcı şekilde bilgi paylaşıldığı gözlemlenmiştir. Söz konusu paylaşımlara itibar edilmemesi ve bu konularla alakalı olarak yalnızca Kurumumuz tarafından yapılan resmi açıklamaların dikkate alınması hususunu bilgilerinize sunarız.” ifadeleri kullanıldı.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

  • Misafir

    Misafir

    3. Sürgün de dekara 750 kgr. Ürün veren çay bahçesi mi var. Millet yoksa aptal mı? 1. Veya 2. Sürgünde bunu yapsaydınız üreticiyi korumak amaçlı derdik ve inanirdik. Aymazliği bırakın. ......

    Cevap yaz
    03.09.2024 18:29
Yorum Yap

Sakarya'da makarna fabrikasındaki patlamada 30 kişi yaralandı

Sakarya'da makarna fabrikasındaki patlamada 30 kişi yaralandı

  • 0
  • 0
Handüzü Yaylası’nda çöpler temizlendi

Handüzü Yaylası’nda çöpler temizlendi

  • 0
  • 0

Rize'de biri size 'Muç'o oret?' diyorsa hangi dili konuşuyordur?