ÇAYKUR: Bütün çayları rahatlıkla alabileceğiz

ÇAYKUR: Bütün çayları rahatlıkla alabileceğiz

  • 0
  • 0

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), üreticilere hasat sürecinin aceleye getirilmemesi yönünde çağrı yaparak, mevcut şartlar altında üreticilerin tüm çaylarının rahatlıkla alınacağını kaydetti.

ÇAYKUR'dan yapılan açıklamada, yaş çay hasadında 3. sürgün döneminin 15 Ağustos'ta başladığı hatırlatılarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu sürgün döneminin başta üreticilerimiz olmak üzere hepimiz için en sağlıklı şekilde geçmesi için bazı hususların hatırlatılmasında fayda olacağı kanaatindeyiz. 3. sürgün döneminde hava şartlarının da uygun olacağı hesaba katıldığında, mahsulümüzün özelliğini daha uzun süre koruyacağı ve bahçede bozulma riskinin daha düşük olduğu hepimizin malumudur. Bu nedenlerle mevcut durumun, hasat sürecinin aceleye getirilmemesi için üreticilerimiz açısından önemli bir fırsat olduğunun bilinmesini isteriz. Ayrıca bu şartlar altında 3. sürgünde üreticilerimizin bütün çaylarını rahatlıkla alabileceğimizi ifade ediyoruz."

"Gelin bu sürgünü hiç aceleye getirmeden ÇAYKUR tarafından yapılacak yönlendirmeleri dikkatlice takip ederek, alın terimiz olan ürünlerimizin değerini düşürmeden tamamlayalım." ifadelerinin yer aldığı açıklamada, "Bahçelerimizin bakımını ve hasadımızı çayımızın doğallığına uygun bir şekilde gerçekleştirelim. Bizlere emanet olan yeşil altınımıza hak ettiği değeri verelim." denildi.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Artvin'de sağanak etkili oldu

Artvin'de sağanak etkili oldu

  • 0
  • 0
Pazarspor evinde 1 puan aldı, Çayelispor deplasmanda kaybetti

Pazarspor evinde 1 puan aldı, Çayelispor deplasmanda kaybetti

  • 0
  • 0

Aşağıdaki filmlerden hangisi Rize'de çekilmiştir?