Çayeli’nde yağışlarda hasar gören bölgeler onarılıyor

Çayeli’nde yağışlarda hasar gören bölgeler onarılıyor

  • 1
  • 0

Rize’nin Çayeli ilçesinde Ağustos ayı sonunda şiddetli yağışların ardından hasar tespiti yapılan bölgelerde çalışmalar hız kazandı.

Valilik, bölgede AFAD ve diğer kuruluşlarla yürüttüğü  çalışmalarda metrekaraye 206 kilogram yağış düşen bölgede afet riskine karşı 38 kişiyi tahliye etmişti.

DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresinden toplam 113 iş makinesi, 28 araç ve 255 personelle bölgede yürütülen çalışma sonucu jeolojik etüt ve altyapı çalışmaları sonucu 94 ayrı noktada 124 adet konut heyelan risk bakımından incelenirken 39 konutun nakline karar verilmiş, 22 konut için 16 afet önleyici istinat duvarı yapılması, 19 konutun kontrol etütleri programına alınması önerilmişti. 
Ayrıca, karayolları ve İl MÖzel İdaresi ekipleri yolalrdaki çökmelerin giderilmesi için yol temizleme çalışmasının ardından yenileme ve duvar çalışmasına başladı. 

Melikhoca Mahallesinde yaşanan toprak kayması sonrasında çöken yolun yapımına başlandı. Duvar yapımı tamamlanan alanlarda ise betonlama çalışmaları yürütülüyor.

Bölgede yağıştan en çok etkilenen Aşıklar ve Abdullahhoca köyünde çalışmalar devam ediyor. 

AK Parti Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Rize milletvekili Muhammed Avcı, sağanaktan etkilenen bölgeleri incelemesi sonrasında hasar tespitinin ardından gerekli önlemlerin alınması için hızlı hareket ettiklerini söyledi.

Avcı, sel ve heyelanda hasar gören vatandaşların mağdur olmaması için her türlü tedbiri alma gayretinde olduklarını ifade ederek, kamu kurumlarının kışa girmeden kısa sürede çalışmalarını tamamlamak için mücadele verdiğini belirtti.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Samsun'da uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı yakalandı

Samsun'da uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı yakalandı

  • 0
  • 0
Bayraktar AKINCI TİHA, TOLUN IIR ile atış testini başarıyla tamamladı

Bayraktar AKINCI TİHA, TOLUN IIR ile atış testini başarıyla tamamladı

  • 0
  • 0

Fenomen dizi Leyla ile Mecnun'un Rizeli erkek başrol oyuncusu kimdir?