Çaya rekor zam geldi

Çaya rekor zam geldi

  • 0
  • 0

Günlük yaşantının vazgeçilmezi Rize’nin geçim kaynağı kuru çaya bu hafta itibariyle zam geldi. Haziran ayından bu yana yapılan fiyat artışlarıyla birlikte çay fiyatları yüzde 110'u aştı.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) hesaplamalarında gıda ve alkolsüz içeceklerin payı son üç yılda yüzde 25'in üzerine çıkarıldı. 

Çay fiyatlarındaki artışla birlikte 1 kg çayın fiyatı 147-155 lira bandına çıktı. Yılın ikinci yarısında yapılan üst üste zamlarla birlikte çay fiyatları Haziran-Ekim döneminde yüzde 88 arttı.

Çay üreticileri, yaş çay alım fiyatındaki yüzde 64'lük artışa rağmen kuru çay fiyatlarının yetersiz olduğunu düşünüyor ve fiyatın 200 liraya çıkması gerektiğini ifade ediliyor.

Rize Ticaret Borsası verilerine göre Türkiye'de günde 245 milyon bardak çay içilirken, tüketicilerin en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan çayın fiyatındaki artışın sektöre olumlu katkılar yapması bekleniyor.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Samsun'da denizde kaybolan kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Samsun'da denizde kaybolan kişinin cansız bedenine ulaşıldı

  • 10
  • 0
Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu’nun makam odasında dinleme cihazı bulundu

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu’nun makam odasında dinleme cihazı bulundu

  • 0
  • 0

Komşu illerdeki hangi ilçenin Rize ile sınırı vardır?