Çay üreticisi emeklilere müjdeli haber

Çay üreticisi emeklilere müjdeli haber

  • 1
  • 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve Rize Milletvekilleri tarafından iletilen çiftçilerin 5 bin TL'lik ikramiyeden yararlanamaması konusunda talimat verildi. Önümüzdeki hafta konu torba yasada yer alarak ödemeler üreticilerin hesaplarına yatacak.

1,6 milyon çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olmaları nedeniyle bu cumhuriyetin 100. yılına özel ikramiyeden faydalanamamıştı. Bu konunun takipçisi olan Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve Rize Milletvekilleri Muhammed Avcı ve Harun Mertoğlu konuyu bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiler. Bu gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'a talimat vererek, emekli çiftçilerin de ikramiyeden yararlanabilmesi için düzenleme çalışmalarını başlattı. 

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, çiftçilerin yaşadığı bu mağduriyetin önümüzdeki hafta meclise gelerek giderileceği belirterek, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız arayarak konunun çözüldüğünü bize iletti. Bizde mutlu olduğumuzu kendisine ilettik. Üreticilerin bu sorununa çözüm bulma adına çok çaba sarf ettik ve sonunda bu konu çözüldü. Hayırlı olsun. Önümüzdeki hafta konu meclise gelecek ve 1 milyon 600 bin çiftçi emeklisi bu ikramiyeden yararlanacak” dedi.

Haber : MELDA AYSU

Yorum Yap

Camidağı Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Camidağı Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0
İlhan Palut: 2 top kaybından yediğimiz golle mağlup olduk

İlhan Palut: 2 top kaybından yediğimiz golle mağlup olduk

  • 0
  • 0

Rize'de kurulan ilk çay fabrikası hangi mahallede hizmete açılmıştır?