Çay cüzdanı olan emekliler, ikramiye alabilecek mi?

Çay cüzdanı olan emekliler, ikramiye alabilecek mi?

  • 11
  • 2

Cumhuriyet'in 100. yılına özel emeklilere bir kereye mahsus verilecek 5 bin TL ikramiyeden ziraat odalarına kayıtlı çay üreticileri yararlanamayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet'in 100. yılında emeklilere bir defaya mahsus ödenecek olan 5 bin TL emekli ikramiyesi Sosyal Sigortalar Kurumu’nun (SSK) internet sitesinde yer alan bilgiye göre ziraat odalarına kayıtlı çay üreticileri emeklilik ikramiyesinden yararlanamayacak. 

Kimler Emekli İkramiyesi Alabilecek?
5 bin TL emekli ikramiyesi ödemeleri çalışan SSK ve Bağ-Kur emeklileri dışında tüm emekliler alabilecek. EYT kapsamında emekli olan ve çalışmayan emekliler de 5.000 TL emekli ikramiyesinden yararlanabilecek. Emekli ikramiyesinden ayrıca Dul ve Yetim Aylığı alanlara pay sahipliği oranında ödenecek. Sürekli İş göremezlik geliri alan kişilerde iş göremezlik oranları çerçevesinde ikramiye alabilecekler.

Emekli ikramiyeleri Ne Zaman Yatacak?
Çalışmayan emeklilere tek seferlik yapılacak 5 bin TL’lik ikramiye ödemesinde tarih belli oldu. 12,2 milyon emekliyi ilgilendiren ödemelerin bütçeye toplam maliyeti 61 milyar lira olarak açıklanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmalarda sona gelindiğini belirterek, ödemelerin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Rize'de Gaziler Günü kutlandı

Rize'de Gaziler Günü kutlandı

  • 0
  • 0
Hızır Hop vefatının 3. yılında kabri başında anıldı

Hızır Hop vefatının 3. yılında kabri başında anıldı

  • 0
  • 0

'Örkünmek' ne anlama gelmektedir ?