Çay Çarşısı’nda defile yapılacak

  • 1
  • 0

Moda tasarımcısı Hacere Orhan, yeni markası "HCRKeşani"ye ait “Geçmişin İhtiyacı Geleceğin İlham Kaynağı” başlıklı ilk kişisel sergisini Rize Çay Çarşısı'nda sanatseverlerle buluşturuyor. Çalıştayın son günü ise yapılacak defile ile taçlandırılacak.

Rize Çay Çarşısı’nda “Geçmişin İhtiyacı Geleceğin İlham Kaynağı” başlıklı Hacere Orhan‘ın ilk kişisel sergisi vatandaşla buluşacak.

Karadeniz'in simgesi olarak kabul edilen ve yöre insanının yaşamının vazgeçilmez bir parçası olan geleneksel keşan dokumalarının, günümüz koşullarında işlevselliğini kaybederek unutulmaya yüz tutması ile asırları devirmiş bir geleneğin kaybolmasından hareketle, keşanı çağdaş tasarımlara uyarlayarak ona yeniden hayat veren sanatçının, keşan kumaşının varlığının korunması ve sürdürülebilirliğine olan katkıyı bir deneyim ve anlatımla kurguladığı özel bir sergi olacak.

Keşan kumaşının ustadan çırağa, gelenekten geleceğe uzanan keyifli akışına şahitlik edecek sergi, sanatçının keşan kumaşından ilhamla hayata geçirdiği tasarımları ve farklı yıllarda yaptığı eserleri ile onun sanat dünyasında yolculuk yapma şansı sunuyor. Tasarımları ve farklı yıllarda yaptığı eserleri ile onun sanat dünyasında yolculuk yapma şansı sunuyor.

27-31 Mayıs tarihlerinde, Tülay Deniz Gümüş'ün küratörlüğünde gerçekleştirilecek olan moda ve sanat çalıştayının son gününde de, birbirinden ünlü ressamların eserlerini bulunacağı sergi ve defile yer alacak.

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Soyulan kuyumcudan alınan altınlar bulundu

Soyulan kuyumcudan alınan altınlar bulundu

  • 0
  • 0
Rize’de elektrik kesintisi yaşanacak

Rize’de elektrik kesintisi yaşanacak

  • 1
  • 0

Mesut Yılmaz kaç yaşında vefat etmiştir?