Canan Karatay: Günde 2 bardak limonlu çay için

Canan Karatay: Günde 2 bardak limonlu çay için

  • 0
  • 0

Türkiye'de ve özellikle Rize'de her gün, her öğün içilen çay hakkında Canan Karatay açıklamalarda bulundu. Karatay, günde 2 bardak limonlu çay içilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Canan Karatay, yıllardır çayın yanlış tüketilmesinden kaynaklı zararları olduğunu belirterek yüksek oranda kafein içeren çayın yanlış tüketimine bağlı kan depolarını azalttığına vurgu yaptı.

Doğru tüketildiğinde çayın vücuda olan faydalarını saymakla bitiremeyen Karatay, özellikle demir eksikliği olan kişilerin çayı bu şekilde bol bol tüketmesi gerektiğini söyledi.

Neden limonlu çay içmeliyiz?

Yapılan araştırmalara göre; çayın barındırdığı kafeinin yüksek oranda demir maddesine dönmesini isteyenlerin limonlu çay içmeleri tavsiye edilir. 

C vitamini bakımından oldukça zengin olan limon, demir depolarını arttırarak vücudun ihtiyacı olan demir eksikliğini giderir. 

Özellikle gün içinde  çok fazla miktarda çay tüketenlerin limonlu çay içmesi gerektiğinin altını çizen Canan Karatay, bu şekilde içildiğinde çayın sindirime de oldukça fazla katkı sağladığını belirtti.

"Limonlu çay vücuttaki virüs ve bakterileri azaltır"

Limonlu çay; hazımsızlık, ağız kokusu, bağırsak spazmı ve idrar enfeksiyonu gibi rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur. 

Vücudun onarılmasını yüksek seviyede destekleyen limonlu çay, adeta bir doğal ilaçtır.

Canan Karatay, gün içinde en az 2 bardak limonlu çay tüketilmesini tavsiye eder. 

Gün içinde alınan 2 bardak limonlu çay vücuttaki virüs ve bakterileri azaltır.

Yapılan araştırmada limonlu çayın kandaki şeker miktarını dengelediğini bu sayede obezite gibi sağlık sorunlarının önüne geçtiği ortaya çıktı.

Haber :

Yorum Yap

Rize'nin huzur dolu yaylası: Sal Yaylası

Rize'nin huzur dolu yaylası: Sal Yaylası

  • 0
  • 0
Limanda bakımdaki bir gemi yandı

Limanda bakımdaki bir gemi yandı

  • 0
  • 0

İkizdere'nin simgesi, nesli tükenme tehdidi altındaki kuş türü nedir?