Bilimde en seçkin dünya ödülü Rizeli Haberal'a verildi

Bilimde en seçkin dünya ödülü Rizeli Haberal'a verildi

  • 0
  • 0

BİLİMDE EN SEÇKİN DUNYA ÖDÜLÜ HABERAL'A VERİLDİ Bilimde en seçkin dünya ödülü Medawar, ilk kez bir Türk bilim insanına, Prof. Dr. Mehmet Haberal'a verildi.

Transplantasyon alanında ve bilimde en seçkin ve prestijli dünya ödülü olan Medawar, ilk defa bir Türk bilim insanına, Rizeli Prof. Dr. Mehmet Haberal'a değer görüldü. Haberal, İstanbul'da düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Dünya Organ Nakli Derneği'nin (TTS) 30'uncu Uluslararası Kongresi, 22-25 Eylül'de Prof. Dr. Mehmet Haberal öncülüğünde ilk kez İstanbul'da yapıldı. Kongreye farklı ülkelerden transplantasyonda öncü bilim insanları katıldı. Ve Haberal, Medawar ödülünü alan ilk Türk bilim insanı oldu.

Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın kurduğu Ortadoğu Organ Nakli Derneği (MESOT), Türk Dünyası Transplantasyon Derneği (TDTD) ve Türkiye Organ Nakli Derneği (TOND) de kongreye destek verdi. 

Medawar Ödülü, evrensel olarak bilimsel başarı için en seçkin dünya ödülleriyle eş değer olarak kabul ediliyor. 1990 yılından beri verilen Medawar ödülü, Prof. Thomas Starzl, Prof. Sir Roy Calne gibi organ naklinde öncü isimlere verildi.

Haberal'a, mayıs ayında, Rusya Transplantasyon Derneği tarafından 11. Moskova Transplantasyon Kongresi'nde, Demikhov Madalyası takdim edilmişti.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Samsun'da hırsızlık şüphelisi 3 kişi tutuklandı

Samsun'da hırsızlık şüphelisi 3 kişi tutuklandı

  • 0
  • 0
Olawoyin, Alanyaspor maçını değerlendirdi

Olawoyin, Alanyaspor maçını değerlendirdi

  • 0
  • 0

Dünyaca ünlü 'Anzer Balı'nın üretildiği aynı adlı yayla hangi ilçede yer alır?