Belediye Blokları'nda sıra iç mimaride

  • 0
  • 0

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ve korozyon nedeniyle riskli duruma geldiği için kentsel dönüşümle yıkılan 25 bin metrekare alandaki binaların yerine yapılan yeni inşaatlar tamamlandı. 26 metre derinliğe inilerek 1806 fore kazık çakılan alana inşa edilen binalarda hak sahiplerine teslim edilecek iş yerlerinde mimari çalışmalar için izin verildi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin,"Blokların kaldırımları yapıldı. İşletme sahiplerine mimari projelerini yapmasını söyledik. Onlar mimari çalışmalarını başlatacak. 1- 2 hafta içerisinde içeriye girip imalat yapma izni de vereceğiz. Üstte bulunan ofislerin yapımında da sona geldik. Batı tarafındaki bloklardaki dükkanlarda 15-20 güne tamamlanır. Ondan sonra mülk sahiplerinin içeriye girmesine izin vereceğiz. Gönlümüz seçim öncesi Sayın Cumhurbaşkanımızın Rize programında, bu projenin açılışını gerçekleştirebilmesi. Çok iyi bir zamanda projeyi bitirmiş olduk. Vatandaşımız ortay çıkan eserden çok memnun” dedi.

Projenin yoğun bir çalışma sonucu ortaya çıktığını da kaydeden Başkan Metin, “Bizim için bir projenin bitmişliği başladığı gündür. Projenin arkasında müthiş bir çaba var; aylarca yıllarca fizibilite çalışmaları yapıp, eksiklikleri tamamlıyorsunuz. İlk kazmayı vurup, binaların yükselişini gördüğünüz de o proje sizin için bitmiş sayılır” diye konuştu.

Haber :

Yorum Yap

Rize-Trabzon otobüs seferlerinde güncelleme

Rize-Trabzon otobüs seferlerinde güncelleme

  • 0
  • 0
Rize'de maya fiyatlarına tepki!

Rize'de maya fiyatlarına tepki!

  • 0
  • 0

Osmanlıca ''Rize'' ne demektir?