Bayat: Gerçek çözümler üretecek parti, Saadet Partisi'dir

Bayat: Gerçek çözümler üretecek parti, Saadet Partisi'dir

  • 0
  • 0

Saadet Partisi Rize İl Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, "Ülkenin kalkınma yolunda gerçek çözümler üretecek parti, Saadet Partisi'dir." dedi.

Saadet Partisi Rize Ekim Ayı İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat'ın katılımıyla, parti il binasında gerçekleştirildi.

Toplantıda partililere hitap eden Bayat, AK Parti ve CHP arasında ideolojik farklılıklar olsa da temel politikalarda benzerlikler bulunduğunu ifade ederek, “AK Parti insanları İslam’dan soğuttu, CHP ise geçmişte İslam’a karşı olumsuz bir tavır sergiledi. Aralarındaki tek fark, birinin İslam'ı istismar etmesi, diğerinin uzak durması. Ülkenin kalkınma yolunda gerçek çözümler üretecek parti, Saadet Partisi'dir." diye konuştu.

Bayat, Türkiye'nin stratejik konumuna dikkat çekerek, ülkenin enerji yolları, tarım potansiyeli ve yeraltı kaynakları bakımından önemli bir avantaja sahip olduğunu belirtti. 

Bu potansiyelin, ülkeyi dışa bağımlı hale getiren mevcut politikalar nedeniyle değerlendirilemediğini söyleyen Bayat, Saadet Partisi’nin yönetiminde bu kaynakların ülke kalkınmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Milli Görüş’ün geçmişte gerçekleştirdiği ağır sanayi hamlelerini hatırlatan Bayat, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülke için yapılacak doğru adımlar atıldığında, ekonomik kalkınma sağlanabilir. Mevcut siyasi yapıdaki diğer partilerde 'dava' bilinci yok. Bu dava bize tarih tarafından yüklenmiş bir görevdir, bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Saadet Partisi sadece bir parti değil, Allah’ın rızasını kazanmayı amaçlayan bir harekettir. Amacımız, hak ve adaletin hâkim olduğu bir Türkiye ve dünya düzeni kurmak. Diğer partilerin bu konuda herhangi bir iddiası yok. Güç kafadadır, bilekte değil; inançtır, bu yüzden inandığımız bu davayı anlatmaya devam edeceğiz."

Bayat, konuşmasında Filistin başta olmak üzere dünya genelinde Müslümanların maruz kaldığı zulümlere dikkat çekerek, Batı’nın Müslümanları yok etme amacını güttüğünü belirtti. 

"Batı, İslam’ı ortadan kaldırmaya çalışıyor ve Müslümanları her zaman hedef alıyor" diyen Bayat, bu duruma karşı Müslüman ülkelerin birlik ve beraberliğinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Bayat, Türkiye'nin İslam dünyasının birliği için tarih boyunca üstlendiği rolü hatırlatarak, Türkiye’nin bu misyonu bugün de sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Samsun'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Samsun'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0
2 katlı binanın çatısında yangın çıktı

2 katlı binanın çatısında yangın çıktı

  • 0
  • 0

Ardeşen için 'Bu yörenin ardı şendir' dediği rivayet edilen ve isminin kaynağı olduğu düşünülen Osmanlı padişahı kimdir?