Başkan Özer: Vatandaşlar Güneysu Millet Bahçesi'nde ürünlerini satabilecek

  • 2
  • 0

Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, Güneysu Millet Bahçesi Projesi'nin büyük oranda tamamlandığını belirterek, "Millet Bahçesi içerisinde organik pazarımız olacak. Bu pazarda vatandaşın elinden toplanacak ürünlerin satışı gerçekleşecek. Vatandaş isterse kendisi de satabilir ama görevli arkadaşlarımıza verse de kar komisyonu alınmayacak" dedi.

Rize'nin Güneysu ilçesinde Belediye Başkanı olarak tüm imkanlarıyla ilçeyi olduğundan daha güzel bir hale getirmek için var gücüyle çalışan Rıfat Özer, Güneysu'daki Millet Bahçesi hakkında Rize Takip'e açıklamalarda bulundu. 

Güneysu Millet bahçesi projesi, içerisinde barındıracağı yeşil alanları, millet kıraathanesiyle, kütüphane, koşu ve yürüyüş parkurlarıyla, cami, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak. Çocuk oyun alanlarının ve gezinti yollarının olacağı millet bahçesinde 850 ağaç ve yeşil alanlar yer alacak proje 2021 yılında ihalesi yapılarak inşaat çalışmalarına başlandı.

Güneysu'da yapımı hala süren çalışmaların yakın zamanda tamamlanacağının müjdesini veren Özer, "Şu anda üzerinde durduğumuz projelerimizde sosyal yaşamı daha aktif kullanma amacına yönelik çalışıyoruz. Yapımı hala devam etmekte olan ve vatandaşın sabırsızlıkla beklediği Millet Bahçesi Projesi yakın zamanda tamamlanacak. Millet Bahçesi içerisinde organik pazarımız da olacak. Bu pazarda vatandaşın elinden toplanacak ürünlerin satışı gerçekleşecek. Vatandaş isterse kendisi de satabilir ama görevli arkadaşlarımıza verse de kar komisyonu alınmayacak. Tamamen hizmet için yapılan bir uygulama olacak" diye konuştu.

Millet Bahçesi içerisinde bulunacak Değirmen Kafe'nin yasal prosedürü bittikten sonra ihaleye çıkacağını belirten Özer, "Millet Bahçesi'nde, Millet Kütüphanesi ve kıraathanesi var ve hepsinin projeleri hazır. Bu işletmeleri yaptırdıktan sonra kaliteyi yüksek tutabilmek adına Güneysu Belediyesi olarak biz işleteceğiz. Bu sayede piyasa fiyatlarını da kontrol altında tutmuş oluyoruz. Öte yandan Güneysu İlçe Kütüphanesini Millet Bahçesi içerisinde bulunan kütüphaneye alacağız. Kütüphaneye gelen vatandaşın kitabını açık havalarda dışarıda okuyabilmesi için dışarıda oturma alanı yapacağız ve bu alana kütüphaneye gelenler dışında kimse giremeyecek" ifadelerine yer verdi.

Haber: Cansu Şalambar

Haber :

Yorum Yap

Çamlı Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Çamlı Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0
Tersane Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Tersane Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0

Rizespor'un ilk renkleri nedir?