Başkan Metin'den sokak hayvanlarıyla ilgili açıklama

  • 0
  • 0

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, sokak hayvanları ile ilgili rehabilite çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Isırlık Tabiat Parkı Sosyal Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya gelen Metin, sokak hayvanları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

BÖLGESEL ÇÖZÜM HEDEFİ
Sokak hayvanları hakkında, ilgili dernekle çalışmaların uyumlu şekilde sürdüğünü ifade eden Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Kars Üniversitesi ile kemik ameliyatları için anlaşmamız var. Şehir merkezinde bir rehabilitasyon merkezimiz var. Orada gerek kısmen tutuyoruz, gerek rehabilite edip, aynı köyden nereden alınmışsa hangi mahallede almışsa oraya bırakılarak devam ediyoruz. Rize Belediyesi son 5 yılda 6 bin 800 tane kısırlaştırma yaptı. Fakat bu sadece bir merkezi ilçenin yapacağı iş değil, bütün kümülatif olarak ilçelerle beraber harekete geçmek hatta ve hatta Artvin ve Trabzon’u da katarak bölgesel anlamda eğer bir çözüm olursa bir sonuca ulaşmış oluruz.” dedi. 

“KANUN ÇIKMADAN ÖNCE BİRLİĞİ KURDUK”
Rize Valiliği ile birlikte bir birliğin kurulmasını sağladıklarını söyleyen Başkan Metin, “Bir rehabilitasyon merkezimiz ve bir tecrübemiz olduğundan dolayı bu birliğin kurulmasını sağladık. Şimdi Fındıklı‘dan İkizdere’ye kadar bütün ilçe belediyelerinin içerisinde olduğu bir birliği mevcut kanun çıkmadan önce biz kurmuş olduk. Bana birçok ilçeden bayanlar duygusal bir şekilde arayarak “Başkanım bu kanun çıkarsa ne olacak” şeklinde konuştular. Yani sanki bu kanundan önceki belediye başkanları kanundan sonra canavarlaşıp başka bir kimliğe bürünecek. Şu an neysek o zaman da öyle olacağız.” diye konuştu.

"KANUN BAZI TANIMLARA NETLİK KAZANDIRDI"
Sokak hayvanları hakkındaki kanunun geçmişte tanımlanmayan bazı tanımlara netlik getirdiğini belirten Metin, “Hastalıklı, bulaşıcı hastalıkları olan, kuduz olan vs. hayvanlarla ilgili mevzuat bizim veterinerlerin gözünde netti. Birlik sayesinde kümülatif olarak bütün ilçelerle beraber olununca, o zaman toptan bir çözüm üretilmiş olacak. Hayvan yaşamı biraz daha kontrol altına alınmış olacak. Bunu El birliğiyle yapacağız, şehrin bütün değerlerinin emanet edildiği kişi, bu değerlerin içerisinde hayvanlar da, kuşlar da, kediler de, ağaçlar da bütün canlı tabiatı var, sadece insanlar yok. Yani onun için biz o şehrinin sıfatıyla bütün hayvanların hepsinin de belediye başkanıyız diyoruz ve onların bizlerle beraber ömürleri ne kadarsa bu toplumda yaşamaları bizim çerçevemizde güvencemiz de olacak. Sosyal medyada görüyorsunuz çocuklara saldırıyorlar, işte yaşlı insanlar sabah sokakta ya da çocuklar okula giderken vs. İşte bu saldırgan, kuduz olabilecek farklı tipleri de tabi ki alıp sokağa salmadan barınaklarda uzun süreli bakmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

Uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

  • 0
  • 0
Üretim yapan 7 kadına makine desteği

Üretim yapan 7 kadına makine desteği

  • 0
  • 0

Rize için “deniz kıyısında bahçeli güzel bir yerdir” diyen kişi kimdir?