Başkan Metin, Rize’de kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı

  • 0
  • 0

5 yıllık çalışma sürecini değerlendiren Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize’de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize’de yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarında nitelik olarak en önemli çalışmanın Rize Belediye Blokları’nda yapılan kentsel dönüşüm çalışmasının olduğunu ifade etti.

“RİZE’NİN EN ÖNEMLİ ÇALIŞMASI”
Rize’de Belediye Bloklarında yapılan çalışmayla 23 dönümlük alanda 50 bin metrekarelik imarlı alanın dönüşümünü sağladıklarını ifade eden Başkan Metin, “Yaptığımız dönüşüm ile Rize’nin ticari anlamda yüzde 30-40 kalbinin attığı noktayı sağladık. Rize’nin kurulduğu günden beri en önemli caddesindeki yeri dönüştürdük. Esnafımız da mutlu oldu. 2 senede çalışmalar tamamlandı, şu anda alışveriş başladı teslimatlar sürüyor. Bu Rize için önemli bir projeydi, bu proje önümüzü açtı, cesaretimizi artırdı. Rize esnafının bize olan güvenini artırdı” dedi.

RİZE’DE YAPILAN DİĞER ÇALIŞMALAR
Başkan Metin, Rize’de yapılan diğer kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında ise, “Rize’de yıllardır konuşulan 46 dükkan, 118 dairesi olan yapı Deniz Sitesi Projesi de var. Engindere’de yan yatarak gündem olan, 8-9 bloğun yıkılıp, dükkanların ve 145 dairenin yeniden yapılması vardı. Deniz Sitesi ve Taşlıdere Projesi bitme aşamasına geldi, 1 ay içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. Yağlıtaş mevkiinde 240 dönümlük alanda 1500 konutun rezerv olarak yapılacağı, mahallede kalanların yerinde kentsel dönüşüm hizmeti alacağı noktaydı. Orada 1. etapta 476 konut yapıldı, temmuz-ağustos ayı gibi tamamlanacak, daha sonra 2. etap çalışması başlayacak” diye konuştu.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı

Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı

  • 0
  • 0
Uçuruma yuvarlanan tırın şoförü yaralandı

Uçuruma yuvarlanan tırın şoförü yaralandı

  • 0
  • 0

Doğu Karadeniz'i olumsuz etkileyen 1986'daki nükleer patlama nerede yaşanmıştır?