Başkan Metin, kadınlara yönelik projelerini açıkladı

  • 1
  • 0

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kadın kooperatifi satış noktalarından kadın koordinasyon merkezine, atölyelerden hanım konağına kadar, yeni dönemde kadınlara yönelik hayata geçirilecek projeleri açıkladı

KADINLARA DESTEK 

Üreten kadınların, kadın kooperatiflerinin bugüne kadar olduğu gibi yeni dönemde de destekçisi olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Metin, “Çay Çarşısı’nda belediyeye ait bir noktayı kadınlara tahsis ettik ve kadın kooperatiflerinin satış noktası haline getirdik. Kadınlarımızın ürünlerini satışa sunacağı yer tahsisi noktasında bununla kalmayacağız. Kültür Çarşısı’nda ve Isırlık’ta da yerler verip satış yapmalarına olanak sağlayacağız” dedi. 

KADIN KOORDİNASYON MERKEZLERİ

Kadınlara yönelik birçok proje geliştirdiklerini ifade eden Rahmi Metin, “Mahallelerde kadın koordinasyon merkezleri kuruyoruz. İlkini Fener’de hayata geçirdik. Gülbahar Cami’nin etrafında bir yer vardı, şimdi orayı yapıyor arkadaşlar. İslampaşa’da, Timya Vadisi’de birer nokta belirledik. Tophane’deki Bilgi Evi ve Kadın Noktası gibi, bunları da koordinasyon merkezi yapacağız. Bir tanesi de Ticaret Odası’nın yanında vakıflara yaptırdığımız yerin üst katı Kadın Koordinasyon Merkezi olacak”

RİZELİ KADINLARA ATÖLYE İMKANI 

Bu merkezlerde, kadınların el emeği göz nuru ürünlerini üretebileceği imalathaneler ile satış yerlerinin de bulunacağını söyleyen Başkan Metin, bunlara en güzel örneğin Fener Kadın Koordinasyon Merkezi olduğunu belirterek; “Fener Kadın Koordinasyon Merkezi’ne bakmanız lazım. Çok nezih bir yer, atölyeden ziyade kadınlarımızın sosyalleşme noktaları oluyor. 3-4 mahallenin tüm kadınlarının tanışma, kaynaşma, sosyalleşme ve üretim noktası gibi oluyor”

Tüm bu projelere ek olarak, pandemi dönemi öncesinde de yaptıkları gibi, kadın üreticilerin satışları için, İyidere’den İkizdere’ye kadar sahilde büyük çadırlar kurulacağını da sözlerini ekleyen Başkan Metin, şöyle devam etti; 

“Her yıl, millet bahçesi olduğu zaman belki de sabite dönecek veyahut da yine 1-2 ay kurulacak bu çadırlar. Daha sonra başka amaçla kullanılacak alanlar yapacağız onlara. Kampanya gibi satabilecekler. Yeter ki kadınlarımız üretsin” 

RİZE HANIM KONAĞI 

Açıklamalarının son bölümünde, yine kadınlara yönelik bir proje hayalini de paylaşan Rahmi Metin, “Bir de hanımlar konağı projemiz var. Bu da benim kafamda 3-4 senedir var olan bir şey. Sahilde hanımların günlerini, çaylarını gelip yapabilecekleri güzel bir konak. İçerisinde 2-3 tane ayrı ayrı salon olan, kadınlarımızın gelip oturabilecekleri, sosyalleşebilecekleri bir alan. Bu da gerçekleştirmeyi istediğim bir başka proje olarak, aklımda duruyor” diye konuştu.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Rize’de efsane muhtar hayatını kaybetti

Rize’de efsane muhtar hayatını kaybetti

  • 0
  • 0
Düzce'de otomobil ve cipin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

Düzce'de otomobil ve cipin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

Rize'de portakal ve limon yetiştiriciliğini yazan Osmanlı Ermenisi yazarı kimdir?