Bakan Memişoğlu Rizeli mi, Trabzonlu mu?

Bakan Memişoğlu Rizeli mi, Trabzonlu mu?

  • 1
  • 0

Rizeli Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürü iken Sağlık Bakanı olarak atandı. Peki Kemal Memişoğlu nereli?

Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine Rizeli İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı.

Aslen Rizeli olduğu bilinen Memişoğlu’nun Trabzon doğumlu olması nedeniyle nereli olduğu merak ediliyor.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun babası Fehmi Memişoğlu, Türk siyasetçi ve makine mühendisidir. Baba Memişoğlu, 1966 yılında Trabzon Bölge Müdürlüğü yaptığı dönemde Kemal Memişoğlu dünyaya geldi.  

Baba Fehmi Memişoğlu, 1932'de Rize'de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Yabancı Dil Okulu'nda İngilizce öğrendi ve eğitimine ABD'de devam etti. Karayolları Genel Müdürlüğü'nde şantiye ve servis Şefi, 10. Bölge Müdür Muavini ve Bölge Müdürü, İstanbul Boğaz Köprüleri ve Çevre Yolları Proje Müdürü, Rize, Trabzon, Artvin, Giresun ve Gümüşhane Bölge Müdürü olarak çalıştı. 17. Dönem Rize milletvekilliği yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Memişoğlu, İngilizce bilmektedir. 92 yaşında İstanbul’da yaşamaktadır.  

BAKAN MEMİŞOĞLU’NUN KARDEŞİ 
Bakan Memişoğlu’nun kardeşi Prof. Dr. Nurdan Memişoğlu Apaydın İstanbul Üniversitesi Ulaştırma Ana Bilim Dalı Başkanıdır. Amerika Birleşik Devletleri National Academies Ulusal Bilim, Mühendislik ve Tıp Akademileri'nde Teknik Komite üyeliğine seçilmiştir.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 

1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Genel Cerrahi Uzmanlığı'nı aldı. Kariyerine SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak başlayan Memişoğlu, 1999-2000 yılları arasında Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon Ünitesi'nde önemli çalışmalar yaptı.

Memişoğlu, İbrahim Turgut’un Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Başkanı görevine gelmesiyle yönetim kurulu üyesi olarak seçilmiştir. Kulüpte Asbaşkan görevini yürütmektedir. 

Prof. Dr. Memişoğlu’nun ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel yayını bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Rize'yi tercih eden öğrencilere ödül

Rize'yi tercih eden öğrencilere ödül

  • 0
  • 0
Bankacılık sektörünün net karı mayısta 233,6 milyar lira oldu

Bankacılık sektörünün net karı mayısta 233,6 milyar lira oldu

  • 0
  • 0

Ardeşen'in yüzölçümü kaç kilometrekaredir?