Aytekin Kalender yazdı: Rize’den Vali Kemal Çeber geçti

Aytekin Kalender yazdı: Rize’den Vali Kemal Çeber geçti

  • 2
  • 0

Gazeteci Aytekin Kalender, Rize’de yaklaşık 5 yıl görev yaptıktan sonra geçtiğimiz günlerde Gaziantep'e atanan Vali Kemal Çeber hakkında ‘Rize’den Vali Kemal Çeber Geçti’ başlıklı yazı yazdı.

Tarihler Kasım 2018’i gösteriyordu.

Özellikle afet yönetimi konusunda deneyimleri olan bir vali Rize’ye atanmıştı. İlk karşılama töreninde kendisi ile Rizespor vurgusuyla tanıştık. 

Rize’nin coğrafyası da insanı da zor ama yöntem ve yolunu bilirseniz aslında öyle değil. Bunu Vali Kemal Çeber görev süresinde başardı.Coğrafyanın zorluklarını görerek doğru önlemler aldı.

Gençlere, çocuklara 'Atmacalarım' dedi, vatandaşın gönlünü almayı bildi. Sokakta, yaylalarda, katıldığı bir açılışta, programda, cenazede, düğünde kısacası her yerde görebileceğimiz bir vali profili çizdi. 

Vali Çeber, birçok kesimin yüreğine dokunarak sevilen bir vali oldu.

Genelde 2 bilemediniz 3 yılda bir illerde valilerin, kaymakamların yerleri değişir. 4 yıl 8 ay Vali Kemal Çeber Rize’de kaldı. O artık fahri Rizeli oldu.

Vali Çeber, Rize'de geçirdiği bu sürenin henüz başında İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu. 
Tüm dünyayı kapsayan pandemi döneminde şehir yönetti.
Çay müstahsillerini gerekli kuralları yerine getirmeden şehre sokmadı.

Öğrencilerle sosyal medyada kurduğu diyaloglarla gündeme geldi.

Depremin olduğu ilk andan beri şehri harekete geçirerek, koordine etti. Deprem bölgesi Gaziantep Nurdağı’nda görev aldı.

Kaçak yapılara karşı mücadele etti. Bazılarını yıktı. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın yapım sürecini anbean takip etti. 14 Mayıs 2022'de açılan havalimanı onun görev süresine denk geldi.

Koyu bir Rizespor taraftarı oldu.
Eşi Neslihan Ayan Çeber, özellikle kadın dernek ve kooperatifleriyle ilişkileriyle ön plana çıktı.

Zaman zaman Rize’nin en çok takip edilen sosyal medya kanalımız Rize Takip’te canlı yayınlarımıza katılarak vatandaşlara seslendi. 

Vali Çeber, Rize’yi üzücü anılarla da unutmayacak. Babası Bekir Çeber, Ocak 2020’de tedavi gördüğü RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Tokat’ın Turhal ilçesinde yapılan cenaze programına Rize’den onlarca kişi katıldı.  

Çeber’in annesi kendisiyle beraber Rize’de yaşıyordu. Anne Çeber, sosyal medya hesaplarımızın sıkı takipçisiydi, oğlunun haberlerine sık sık yorum yaptığını görüyorduk. 

Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı birçok proje ve çalışmada Vali Çeber ile diyalogları ve koordine çalışmaları ile ön plana çıktı. Kendisinin her dönem en büyük destekçilerinden oldu. 

Deprem bölgesinde aldığı görev sırasında yardımcısı Gülhani Ozan Sarı’ya verdiği Çay Sokağı Projesi'nin hazırlıkları tamamlandı ve Vali Çeber’in dönüşüyle tanıtımı yapıldı. 

Her pazartesi günü haftaya başlangıç toplantıları yaparak şehirdeki bütün dinamiklerin koordineli çalışmasını sağladı. 

Kısacası Kemal Çeber 'iz bırakan' bir vali olarak Rize'ye veda etti. Rizeli onu unutmayacaktır. Yolunuz açık olsun Vali Çeber. O artık Gaziantep'te görev yapan fahri bir Rizeli.

 

Haber : Aytekin Kalender

Yorum Yap

Rize'de geçtiğimiz yıl 3 bin 253 bebek dünyaya geldi

Rize'de geçtiğimiz yıl 3 bin 253 bebek dünyaya geldi

  • 1
  • 0
Müstakil evde çıkan yangın hasara yol açtı

Müstakil evde çıkan yangın hasara yol açtı

  • 0
  • 0

Dünyaca ünlü 'Anzer Balı'nın üretildiği aynı adlı yayla hangi ilçede yer alır?