Ayder balının rekoltesi iki katına çıktı

Ayder balının rekoltesi iki katına çıktı

  • 1
  • 0

Ayder Yaylası Tarımsal ve Turizm Bal Kooperatifi Başkanı Recep Yaşar, Rize'nin coğrafi işaret tescilli Ayder balından bu sezon rekoltenin 2 kat artarak, 2 ton üretim yapıldığını belirtti.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisindeki 2000 rakım üzerinde yer alan Ayder ve diğer yaylalarda arıcılar, yılın üç ayı zor şartlarda coğrafi işaret tescilli Ayder balı üretiyor.

Ayder Yaylası Tarımsal ve Turizm Bal Kooperatifi Başkanı Recep Yaşar, ürettikleri Ayder balında bu sezon taleplerin arttığını belirterek, “Rize'nin coğrafi işaret tescilli Ayder balını bu sezon 2 ton ürettik. Balımıza coğrafi işaret aldığımızdan sonra Ayder balına talep çok arttı. Coğrafi işaret müşteriye güven sağlıyor. Balımızı Hacettepe Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde denetliyoruz. Müşterilerimiz hiçbir şüphe duymadan balımızı kullanabiliyor.” dedi. 

Ayder Yaylası'nda bal üretimi için büyük bir projeleri olduğunu belirten Yaşar, “3 senedir üzerinde çalıştığımız 'Bal Ormanı Yolu' projemiz var. Bal ürettiğimiz yerlere ulaşamıyoruz, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte bal rekoltemizi artırmayı planlıyoruz. Balımızın ana satış noktası Ayder Yaylası'nda, satış noktamızın yanında bal müzemiz de bulunmaktadır. Ayder kaplıcaları açıldıktan sonra bal evi de açacağız, müşterilerimize güzel bir mağazada hizmet vereceğiz.” diye konuştu.

Yaşar, tüketicileri sahte bala karşı dikkatli olmalarını yönünde uyararak, kooperatifin coğrafi işaretli balları dışındaki yerlerden satın almamalarını tavsiye etti.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

14 yaşındaki çocuğu öldüresiye dövdüler

14 yaşındaki çocuğu öldüresiye dövdüler

  • 0
  • 0
ÇAYKUR, alım fiyatını yükseltti

ÇAYKUR, alım fiyatını yükseltti

  • 0
  • 1

Rize'de portakal ve limon yetiştiriciliğini yazan Osmanlı Ermenisi yazarı kimdir?