Ayar'dan ÇAYKUR mevsimlik işçilerine 210-240 gün formulü

  • 2
  • 0

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, “Çaykur’da sürdürülebilir bir yönetim için 1500 kadro yerine bütün mevsimlik işçilerimizin 210-240 gün çalışmasını hedef almalıyız” dedi.

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, sosyal medya hesabından ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin kadro sorununa yönelik açıklamalarda bulundu.

Ayar yaptığı açıklamada, “ÇAYKUR mevsimlik işçilerin çalışma süreleri 120 günden 180 güne nasıl çıkmış bu konuya kısa bir değinmek istiyorum. Kadrolu sayısı azaldıkça mevsimlik çalışanlarımızı dönüşümlü olarak çalıştırarak yapabildiğimiz bir uygulama. Herkes eşit çalışma imkânına sahip oldu, hem de ÇAYKUR’a bir yük bırakmamış olduk. 2018’de ısrarla vurguladığım gibi kadrolu sayısı düştükçe 180 günü, 200 güne, 2010 güne çıkarabileceğimizi hesap etmiştik. Hatta kadrolu sayımız bittiğinde bu süre 240 güne yani 8 aya çıkabileceğini öngörmüştük"dedi.

"Seçimden sonra bu işi oturup, enine boyuna konuşalım"
Ayar, sendikanın yoğun baskısı, ısrarlı kadro talebi ve bakanlık bürokratlarının da konuyu yeterince takip edememesiyle olayın çok farklı bir yere taşındığını ifade ederek, "Ben aynı yerdeyim. 1000- 1500 kişiye kadro mu yoksa mevsimlik çalışanların tamamına 210 güne kadar çalışma imkânı mı? Hatta az öncede ifade ettiğim gibi bütün kadro bittiğinde tamamına 240 güne kadar çalışma imkânı mı? İşte bu tercihi yapacağız. Üstelik kadrolu sayısı belli bir rakamı aşarsa sendikanın isteği doğrultusunda belli bir rakamı aşarsa, kalan mevsimlik çalışanların 180 gün çalışması bile riske girebilir diye endişe etmekteyim. Onun için hesabımızı doğru yapacağız. Seçimden sonra bu işi oturup, enine boyuna konuşalım diyorum”diye konuştu.

Haber: Cansu Şalambar

Haber :

Yorum Yap

Atmaca, taraftarına sessiz veda etti 0-0

Atmaca, taraftarına sessiz veda etti 0-0

  • 0
  • 0
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü

Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü

  • 0
  • 0

Rize'den karayolu ile hangi kente ulaşım daha uzun süren?