Ayar'dan ÇAYKUR işçisine kadro açıklaması

  • 2
  • 5

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda ÇAYKUR işçilerinin kadro beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Ayar, dün akşam iftarda basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

ÇAYKUR işçilerinin kadroya alınmaları için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren AK Parti Rize İl Başkanı Ayar, "Şu anda ÇAYKUR'u temsil etmiyorum ama görevim esnasında oradaki arkadaşlarla beraber güzel işler başardık. ÇAYKUR mevsimlik işçileriyle alakalı çok yoğun çalışan bir kardeşinizim. ÇAYKUR işçisinin sorunlarını ve çözüm yollarını ortaya koydum. Çalışma süresini 120 günden 180 güne çıkarmak adına yoğun bir çalışmamız oldu" dedi.

"Topyekün bir kadro istemek tabiata aykırı bir şey"
Mevsimlik işçinin çalışma süresini 180 güne çıkararak memnuniyet oluşturduğunu ifade eden Ayar, "Mevsimlik işçinin özelliği bu. Herkesin bildiği bir şey. Mevsimlik işçilerin iş akitleri askıda kaldığından dolayı işsizlik sigortası alamadıkları durumuna çözüm getirmeye çalıştık fakat sonuç alamadık. Belki buna bir çözüm bulunabilir ama topyekün bir kadro istemek tabiata aykırı bir şey. Buna rağmen gayret ettik" dedi.

"Norm kadro bir kazanımdır"
Ayar, norm kadronun ÇAYKUR işçisi için önemli bir kazanım olduğunu belirterek, "Şu an ÇAYKUR'un norm kadrosunda 800 kişi var. Bu kadro sayısı 1500-2000'lere çıkabilir. Aradaki fark kadar kıdemlilik sırasına ve ihtiyaca göre kadroya geçiş yapılabilir. Bu bir kazanımdır. Önümüzdeki süreçte neler yapılabilir bakacağız" diye konuştu.

Haber: Cansu Şalambar

Haber :

  • Misafir

    Misafir

    Doğru diyorsun başkan 6 ay ne yapacak bu işçiler bunu ortaya koymak lazım.

    Cevap yaz
    06.04.2023 00:14
  • Misafir

    Misafir

    Norm kadro dediği bakımcılar paketleme ve anatamir fabrikası yararlanır

    Cevap yaz
    05.04.2023 18:08
  • Misafir

    Misafir

    Sizi doyuramaduk ki bize da kalsın.çaykur çay pakete girene kadar değil pakete girdikten sonra zarar ediyor. Yoksa bu kurum herkese kadroyu da kaldırır yine de zarar etmez. Bayilere peşkeş çekmeyi Bi bıraksanız

    Cevap yaz
    05.04.2023 15:22
  • Misafir

    Misafir

    Mevsimlik işçi sizlerin umrunda değil işçilerden işsizlik ödeneği kesiliyor ama yararlanıyor işçi çalışacak emekli olması için cebinden para yatıracak işçi zaten zor geçiniyor kazandığı parayı tekrar devlete geri verecek .Sizleri Allah a emanet ediyoruz.

    Cevap yaz
    05.04.2023 12:52
  • Misafir

    Misafir

    Çaykur işcisi sizin umurunuzda değil anlaşıldı...bu seçimlerde Çaykur işcisi hakkını arar ve savunur diye düşünüyorum...işsizlik ödeneği kestiginiz çalışana neden işsizlik fonuna para kesiyorsunuz bunuda bir aciklayin...haracmi alıyorsunuz... Fondaki paradan beni faydalandirmayacaksan niye kesiyorsun.caykuru ozellestirin millet kurtulsun...ama seçim öncesi ozellestirin çünkü seçim sonrası iktidarda olma olasılığınız zayıf geliyor bana...sonunuz hayrola...

    05.04.2023 15:36
Yorum Yap

Ligin son haftasında Zeqiri sarı kart cezalısı

Ligin son haftasında Zeqiri sarı kart cezalısı

  • 0
  • 0
Rize’de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Rize’de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

  • 1
  • 0

Rahna ne demekir?