Avukat Hatinoğlu'ndan sert çıkış: Vali görevden alınmalı

Avukat Hatinoğlu'ndan sert çıkış: Vali görevden alınmalı

  • 2
  • 2

Rizeli Avukat Ateş Hatinoğlu dün akşam ki Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra yaşanan olayları değerlendirdi. Hatinoğlu yazısında Trabzon valisi ve emniyet müdürünün görevden alınması gerektiğini vurgulandı.

Avukat Ateş Hatinoğlu'nun yazısı

1- Hakemin maçı işin çığırından çıktığı dakikalarda tatil etmesi gerekirdi. Hiçbir futbolcunun, teknik direktörün, hakemin sağlığı futboldan önemli değildir.
2-Gerginliği , size duyulan nefreti biliyorsunuz. Maç boyu yaşananlar ortada. Trabzon’da futbol insanları hipnotize etmiş, anormal bir fanatizm var. Bunları ve olacakları bildiğiniz halde hızla soyunma odasına gitmeyip sahada sevinmeniz açıkça kışkırtmadır.
3- Tribünde 35.000 insan var. Her takımın tribününde olduğu gibi bunların içinde hapçısı, sabıkalısı, psikopatı bir sürü manyak var. Sahanın ortasında sevinirken sahaya giren taraftarı gördüğünüzde soyunma odasına doğru hızla koşmayıp güvenlik görevlilerinin yakalaması gereken adama doğru yönelip, saldırıp tekmelerseniz bunların yaşanacağını kabullenmişsiniz demektir.
4-Sahaya giren psikomanyak taraftarla sokak serserisi gibi kavga eden, döner tekme atan, yere yatırıp yumruklayan futbolcuların eylemi meşru savunma değildir. Ceza almalıdırlar. 
5-Trabzon Valisi, Emniyet Müdürü bu maç için almadıkları önlemlerle bu olayların sorumlusudur. Bütün dünya bu görüntüleri izliyor. Bu rezalette ihmalleri olduğundan  görevden alınmaları gerekir.
6- Sahaya giren, futbolculara saldıran taraflarlar hiçbir siyasi baskıya aldırış etmeden bulunup sayıları ne olursa olsun tutuklanmalıdır. Sosyal medya hesaplarında nefret ve provakosyon kusanlar tespit edilip 6222’den işlem görmelidir.
7- Trabzonspor dünya çapında ülkemizi rezil eden, ancak amatör maçlarda rastlanabilecek bu olaylar nedeniyle puan silme dahil tarihin en ağır cezalarından birine çarptırılmalıdır. 
8-Fenerbahçe otobüsü kurşunlandı failler bulunamadı. Havaalanına geçmiş olsuna giden TS yöneticisi linç edildi. Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu bir maç sonu hakemleri saatlerce soyunma odasına kilitledi de Cumhurbaşkanı telefonla aradı diye adamları bıraktı. Futbol için böyle şeyler yapmak, futbola bu kadar önem vermek, başarısızlıklarda bu kadar ciddi toplumsal travmalar yaşamak , intihar etmek , kalp krizi geçirmek mantıklı mı?
9-Bu gece dahi okumuş yazmış Trabzonluların adaletin olmadığı yerde anarşi başlar muhabeti yapmaları çok ayıp. Yeter artık kardeşim batsın kupanızda, liginizde, şampiyonluğunuzda. Yeter artık bu nefret, bu hırs nedir? Bu lanet olası meşin top insan canından, bir şehrin onurundan daha mı önemli? Trabzon yerel basınının attığı manşetler, yaptıkları yayınlar zıvanadan çıkmış, sosyal medya ki yazılanları görseniz korkarsınız.
10-Futbolun bir spor olmaktan öte çok bir etnik, siyasi veya dini kimlik gibi bir hal almasının, bütün Türkiye’nin Trabzonspor’a ve tabii ki Trabzon’a düşman olduğuna, Trabzon’un Trabzon’dan başka dostu olmadığına inanmanın, bu durumun yarattığı fanatizm ve militarizmin ne kadar yanlış olduğunun, şehrinize, şampiyonluklar yaşamış Türkiye’nin dördüncü büyüğü olan Trabzonspor’a verdiği zararın farkına varın artık.
11-Bu kan davasınını sürdüren, kışkırtan, kulübü, takıma inanılmaz zarar veren, aklını yitirmiş Trabzonsporluların kolay kolay düzelme şansı görülmüyor. Trabzon şehri için bu durum büyük bir tehlike halini almıştır. Trabzon’un siyasetçileri, bürokratları, iş adamları, hukukçuları, gazetecileri, sanatçıları, bilim adamları, futbol adamları bir araya gelip cesurca özeleştiri yaparak; bu kadim şehri, şehrin muhteşem insanlarını rezil eden bu manyaklığa artık bir son vermeliler. 
12- Bu sezon Fenerbahçe - Galatasaray rekabeti tarihte görülmemiş rezilliklere sahne oluyor. Artık iğrenç bir hal alan bu rekabet ülke için güvenlik sorunu haline gelmiştir. Cumhurbaşkanı olaya el koyup iki takımın yöneticilerini, teknik direktör ve takım kaptanlarını çağırıp akıllarını başlarına almalarını söylemelidir. 
13- Basiretsiz, yeteneksiz yönetimiyle Türk futbolunu uçurumun kenarına iten, hakkında Bylock iddiaları olan TFF başkanı görevden alınmalıdır.
14-6222 sayılı yasa yöneticiler, spor yazar ve yorumcuları, sosyal medya kullanıcıları hakkında da uygulanır olmalıdır.
15-Velhasıl; Türk futbolu; şiddet, kuralsızlık, eşitsizlik, cehalet, sonradan görmelik, çapsızlık, ahlaksızlık, kabadayılık, magandalık, şerefsizlik, şımarıklık, hesapsızlık, mafyacılık, bahis, şike, rüşvet, hırsızlık,  kalitesizlik, eyyamcılık, torpil, siyaset, Fetö, dalkavukluk  ve daha nice kelimeyle tamınlanabilecek bir BOK ÇUKURUDUR.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

  • Misafir

    Misafir

    Diğer maçlara da yorum yap avukat neden sadece trabzonspor maçı neyin peşindesin

    Cevap yaz
    18.03.2024 14:19
  • Misafir

    Misafir

    Orda kavgalar olduğu için kardeşim daha anlamadın mı?

    19.03.2024 14:33
Yorum Yap

Kazada ağır yaralanan genç 14 gün sonra hayatını kaybetti

Kazada ağır yaralanan genç 14 gün sonra hayatını kaybetti

  • 0
  • 0
Amasya’da jandarmadan ruhsatsız silah operasyonu

Amasya’da jandarmadan ruhsatsız silah operasyonu

  • 0
  • 0

Uzun yıllar formasını giydiği Beşiktaş ile birçok kupa kazanan Rizeli milli hentbolcu?