Avcı: Vatandaşımızın istemeyeceği hiçbir yatırımı biz de desteklemeyiz

Avcı: Vatandaşımızın istemeyeceği hiçbir yatırımı biz de desteklemeyiz

  • 1
  • 0

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, iki yıldır İkizdere ilçesinde yapılmak istenen HES santralinin yapılmaması için mücadele ettiklerini söyledi. Avcı, “Vatandaşımızın istemeyeceği hiçbir yatırımı biz de desteklemeyiz” dedi.

Rize’nin İkizdere ilçesinde iki yıldır yapılmak istenen HES santrali için yerel yönetim, idareciler ve siyasiler direniyor. 

Rize’de mahkemenin olumsuz karar verdiği HES Projesini ilgili şirket istinafa taşıdı ve projenin yapımı için kararı bozdurdu. Şirket HES projesini yapmak için ÇED halkın bilgilendirme toplantısı gününü belirledi. 

Süreç hakkında bilgi aldığımız AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, “Yaklaşık 2 yıldır HES projesinin burada yapılmamasıyla ilgili gereken mücadeleyi var gücümüzle veriyoruz. Firma tabi ki bazı hukuki haklarını kullanıyor. Fakat biz İkizdere ilçe merkezinden yukarı kalan bölgede kesinlikle Hidroelektrik Santrali (HES) istemiyoruz. Orası bizim en önemli turizm destinasyonlarımızdan bir tanesi ve turizm açısından Rize’nin geleceğidir. Vatandaşımızın istemeyeceği hiçbir yatırımı biz de desteklemeyiz. Yapılmamasına dair bütün çalışmayı bakanlık düzeyinde yaptık ve yapacağız. Mücadeleye tüm gücümüzle devam edeceğiz. Bu konudaki hassasiyetimizin kamuoyu tarafından bilinmesini rica ediyoruz. İlimiz doğal güzellikleriyle tanınan bilinen bir il olmaya devam edecektir. Doğayı bozan hiçbir yatırımı desteklemedik. Bundan sonra da bu hassasiyetle yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürüldü

Boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürüldü

  • 0
  • 0
2 PKK'lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi

2 PKK'lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi

  • 0
  • 0

1878 yılında imzalanan hangi antlaşmayla Rize, Batum'un yerine Lazistan Sancağı'nın merkezi haline gelmiştir?