Avcı: Rize Şehir Hastanesi'nin gelecek şehrin 100 yıl boyunca ihtiyacını karşılayacak

Avcı: Rize Şehir Hastanesi'nin gelecek şehrin 100 yıl boyunca ihtiyacını karşılayacak

  • 0
  • 0

Rize’de yapımı devam eden Şehir Hastanesi hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Rİze Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Şehir Hastanesinin 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak şekilde 350 dönümlük bir alanda planlandığını belirtti.

Rize, Gündoğdu ve Hamidiye mahalleleri arasındaki sahil bandında deniz dolgusu üzerinde 350 bin metrekarelik alanda projelendirilen Şehir Hastanesi’nde, dolgu çalışmaları tamamlandı. 

Rize Şehir Hastanesi’nin odaları, 800 yatak kapasiteli olarak planlanırken, ihtiyaç duyulması halinde kapasitesini 1500 yatağa kadar çıkarabilecek. Yöresel mimaride, 4 blok halinde 5 kat şeklinde yapılacak hastane; 206 poliklinik, 150’den fazla yoğun bakım ünitesi ve ameliyathane ile hizmet verecek. 

Rize Şehir Hastanesi’nin Türkiye’nin en özel hastanelerinden olacağını vurgulayan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı,  “Planlı olarak hareket ederek hastane projesini yürütüyoruz. Biz hastaneyi 150 dönüme de yapabilirdik ama biz 350 dönümlük bir alanda yapıyoruz. Bu alan Rize’nin artık hastane bölgesi olacaktır. Bu hastane için gerçekten çok büyük emek verildi. Hastane’nin dolgusunu tamamladık 350 dönümlük dolgu hazır şu anda. Deprem izolatörü ile ilgili çalışma bitti uygulama projesi de hazırlandı. Projeyi bizzat incelemiş biri olarak ve üzerinde çalışmış biri olarak söylüyorum. Türkiye’nin en özel hastanelerinden biri olacak. Hastane’nin inşası için şu anda ihaleye çıkabilecek durumdayız.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci'nin desteğine teşekkür etti. Son olarak, projelerin Rize'ye kazandırılmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği ve katkıları sayesinde olduğunu belirtti.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Türkiye'den 8 ayda 205 bin ton iç fındık ihraç edildi

Türkiye'den 8 ayda 205 bin ton iç fındık ihraç edildi

  • 0
  • 0
Otomobilin devrildiği kazada 3 kişi yaralandı

Otomobilin devrildiği kazada 3 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

2019'da ismi 'Hemşin Şelaleleri' olarak değiştirilen tabiat parkının önceki adı?