Artvin'de öğrencilerin spora yatkınlıkları test edildi

Artvin'de öğrencilerin spora yatkınlıkları test edildi

  • 0
  • 0

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın himayelerinde yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, Artvin’de gerçekleştirildi.

Artvin Merkez Spor Salonunda düzenlenen proje ile il genelindeki tüm okulların 3’üncü sınıf öğrencileri çeşitli test ve ölçümlerden geçirilerek spora yatkınlıkları belirlendi.

Sportif Yetenek Taraması İl Koordinatörü Okan Bakırcı yönetiminde yapılan test ve ölçümlerle öğrencilerin sportif yeteneklerinin belirlenmesi ve geleceğin yıldız sporcularını keşfederek onları gelecekte başarılı olabilecekleri spor dallarına yönlendirmek amaçlanıyor.

Bakırcı yönetiminde yaklaşık 1 yıl boyunca süren Sporcu Kimliği Geliştirme Eğitim Programı ile öğrencilere geniş ve kapsamlı bir spor eğitimi verilirken, Artvin genelinde öğrenciler Temel Motorik özelliklerinin ölçümü, koordinasyon, denge, reaksiyon ve dayanıklılık testlerinden geçti. Artvin genelinde başarılı bulunan 285 öğrenci 10 aylık antrenman sürecini tamamlarken sportif yetenekleri belirlenerek gelecekte başarılı olabilecekleri spor dallarına yönlendirilmeleri konusunda ilk adım atılmış oldu.

2022-2023 Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında Türkiye genelindeki 3’üncü sınıflarda öğrenim gören 1 Milyon 407 Bin 572 öğrencinin 733 bin 400’ünün taranırken taranan öğrenciler arasından 87 bin 643 tanesi başarılı bulunarak program kapsamına dahil edildi.

Haber : SERDAR YILDIRIM

Yorum Yap

Türkiye'de beklenen yaşam süresi 77,3 yıl

Türkiye'de beklenen yaşam süresi 77,3 yıl

  • 0
  • 0
Hafif ticari aracın çarptığı yaya yaşamını yitirdi

Hafif ticari aracın çarptığı yaya yaşamını yitirdi

  • 0
  • 0

Hangi nehir Karadeniz'e dökülmez?