Arslan, yaş çay destekleme ücretinin 1 TL'ye yükselmesini istiyor

Arslan, yaş çay destekleme ücretinin 1 TL'ye yükselmesini istiyor

  • 1
  • 0

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, yaş çay üreticilerinin zor durumda olduğunu dile getirerek, 30 kuruş olan destekleme ücretinin 1 TL'ye yükselmesini talep etti.

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yaş çay fiyatının enflasyon karşısında gün geçtikçe eridiğini kaydeden Arslan, zor şartlarda üretim yapan çiftçilerin muhakkak desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Arslan, Rize Ziraat Odası olarak yaptıkları değerlendirme toplantılarında özellikle çiftçilerin acil olarak destek görmesi gerektiğinin altını çizildiğini belirterek şunları söyledi:

"Bundan sonraki süreçte verilebilecek olan desteklerin, özellikle yaş çay ücretinin artırılması konusu bizler için olumlu bir adım olacaktır. Bu ay içerisinde Cumhurbaşkanımız Rize’mize gelecek. Bu konuda çiftçilerimizin mağduriyetini en aza indirmek için 30 kuruş olan destekleme fiyatının 1 TL'ye çıkarılması için kendisinden talepte bulunacağız. Bu talebimize bölgede bulunan bütün siyasi partilerin il başkanları ve STK ve oda başkanlarının ciddi bir şekilde destek vermesini bekliyoruz. Ayrıca, bu konuda bölgenin tek geçim kaynağının çay üretimi olduğundan dolayı cumhurbaşkanımızın gerekli desteği vereceğine inancım tamdır."

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı

Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı

  • 0
  • 0
Samsun'da bisiklet turu düzenlendi

Samsun'da bisiklet turu düzenlendi

  • 0
  • 0

Tulum ve kemençeden önce Rize müziğinde söz sahibi olan çalgı?