Arap turistlerden, Karadeniz'e yoğun ilgi

Arap turistlerden, Karadeniz'e yoğun ilgi

  • 0
  • 0

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, son yıllarda özellikle Arap turistler Doğu Karadeniz'e yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Kantarcı, "Bölgemize Arap turistlerin tercih yerleri her geçen gün biraz daha artıyor. Geçmiş dönemlerde daha az uğradıkları destinasyonlar yerlerini son yıllarda daha fazla ziyaret ediyorlar." dedi.

Doğu Karadeniz'in doğasının yanında tarihi yapılarıyla da öne çıktığını belirten Kantarcı şunları söyledi:

"Tarihi yerlere yapılan restorasyon çalışmaları sayesinde buralara tercihi artıyor. Dolayısıyla doğal güzellikler ve tarihi yapılar bölgenin cazibesini daha artırıyor. Yine bölgemizde Fırtına Vadisinde Kaçkar Dağlarında yaylalar çok ön plana çıktı. Sosyal medyada bu anlamda paylaşımlar buraları daha tanınır hale getiriyor. Bölgede seyahat acente sayısına bağlı olarak tanıtım çalışmaları artıyor. Artvin’e butik turlar önceden sadece yaz aylarında yapılıyordu artık Mayıs ayı itibariyle hareketlenmeye başladı. Bu sezon dış pazar sayısında kesinlikle artış olacaktır. DHMİ sivil havacılık uçuş planlamaları olsun seyahat acenteleri olsun şimdiden yaptırdıkları ön rezervasyonlarda bu yoğunluk gözüküyor"

Haber : İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

Uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

Uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

  • 0
  • 0
Çaykur Rizespor Kasımpaşa maçı hazırlıklarını sürdürdü

Çaykur Rizespor Kasımpaşa maçı hazırlıklarını sürdürdü

  • 0
  • 0

2020'de vefat eden Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Rizeli güreşçi?