Alim: Üreticiler çaylarını rahatlıkla sattı

Alim: Üreticiler çaylarını rahatlıkla sattı

  • 0
  • 1

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, bu yılki çay sezonunda üreticilerin çaylarını rahatlıkla sattığını söyledi.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, bu yılki çay sezonu hakkında açıklama yaptı.

Birinci sürgün hakkında açıklama yapan Alim, “Geçen yıl olduğu gibi bu yılda çay sezonu sorunsuz başladı. Üreticiler kota ve kontenjana takılmadan rahatlıkla çaylarını sattı. Hem kotasız hem kontenjansız sürgünü geride bırakıyoruz. Üretici nerede avantaj gördüyse çayını oraya verdi. Biz de ÇAYKUR olarak üreticilerimize en iyi şekilde hizmet etmenin gayretinde olduk. İki yıldır verim düşüklüğünün bir sebebi de hava şartlarıydı. Bu sezon bunu kısmen giderildiğini düşünüyorum. Hava şartlarıyla birlikte ikinci sürgünde verimin daha da artacağını görebiliyoruz” dedi.

Kuru çay stoklarının azaldığına değinen Alim, “ Sezon başı depolarımızda az miktarda kuru çay kalmıştı. Bu sezon yine sağlıklı bir mevzuat çerçevesinde kuru çay satışı süreci götürüldü. Karlı bir durum söz konusu. ÇAYKUR olarak bizim de bütün kuru çay üretimimiz yeni dönemden. Arz karşısında talep karşılanınca kalite de yükseliyor” ifadelerini kullandı.

Çayın değerini verebilmek için üreticin bahçeye kendisinin girmesi gerektiğine işaret den Alim, “Çayı kendimiz toplamaya çalışacağız. Budama şekline dikkat etmeli ve toprağı havalandırmamız lazım. Hepsinden de önemlisi çayın üreticisi, işleyicisi ve dağıtıcısı biziz. Bu anlamda bizim ürünümüzün farklı bir değeri var. Bunun kıymetini bilmeliyiz” diye konuştu.

Haber : Zeynep Kopuz

  • Misafir

    Misafir

    İşçi yevmiyesi 1000 lira, yemeğiydi ıvır zıvırı ile 1200 lira. Geriye ne kalır! Yaş çay fiyatı çok düşük belirlendi. Reis bence bu konuyu bir daha değerlendirmeli.

    Cevap yaz
    18.06.2023 03:00
Yorum Yap

Rize'de beklenen yaşam süresi belli oldu

Rize'de beklenen yaşam süresi belli oldu

  • 0
  • 0
Kredi için 99,4 milyon liralık BES fonu teminat olarak gösterildi

Kredi için 99,4 milyon liralık BES fonu teminat olarak gösterildi

  • 0
  • 0

Puro tütünü ile meşhur Rize ilçesi?