Alim: Beyaz çay tomurcuğu toplamanın tam zamanı 

Alim: Beyaz çay tomurcuğu toplamanın tam zamanı 

  • 1
  • 0

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, beyaz çay tomurcuğunun toplamanın tam zamanı olduğunu belirterek, kilosunun müstahsillerinden 1500 TL’ye alındığını söyledi.

Doğu Karadeniz'de çay bahçelerinde hasat öncesi; elle toplanıp tamamen geleneksel yöntemlerle kurutularak elde edilen ve adını üzerindeki renkten alan beyaz çay, Rize’de de vatandaşlar tarafından toplanıp, üretim yapan fabrikalara satılıyor. 

İkinci sürgün öncesi müstahsillerden çay tomurcuklarının toplanarak fabrikalara teslim edilmesini beklediklerini söyleyen ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, “İkinci sürgün hasat dönemi başladı. Çay müstahsilimize bölgemize hayırlı olsun. Öncesinde müstahsillerden tomurcuk toplamalarını önemle rica ediyoruz. Kilosunu fabrikalarımızda 1500 TL’den alıyoruz. Hem bölgemiz içinde önemli bir ek gelir olmaktadır. Beyaz çay tomurcuğu toplamanın tam zamanı” dedi. 

Beyaz çayın insan sağlığına çok ciddi faydaları olduğuna değinen Alim, “Dünyada yapılan bilimsel araştırmalarla beyaz çayın insan sağlığına faydaları kanıtlandı. Biz üreticilerden aldığımız tomurcukları yıl içerisinde satışını yapıyoruz. Daha fazla olsa daha fazla satılacak müşterisi var. Beyaz çay oranı genel olarak az. İstediğimiz miktarda bulamıyoruz. Çok değerli bir çay. Daha çok üretip daha çok satışını yapabiliriz” diye konuştu.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Shelvey: Umarım bu bir son değildir

Shelvey: Umarım bu bir son değildir

  • 0
  • 0
TÜİK, 2023 yılı kara yolu trafik kaza istatistiklerini açıkladı

TÜİK, 2023 yılı kara yolu trafik kaza istatistiklerini açıkladı

  • 0
  • 0

2008 yılında Kış Turizm Sporları Merkezi ilan edilen yayla?