Akçaabat sahil parkı yenilenen yüzüyle beğeni topluyor

Akçaabat sahil parkı yenilenen yüzüyle beğeni topluyor

  • 0
  • 0

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde belediye tarafından yenilenme çalışmaları yapılan Akçaabat Sahil Park, yeni görüntüsüyle yediden yetmişe herkesin beğenisini topluyor.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan Sahil Park yeniden projelendirilerek ve yenilenerek vatandaşlarımızın taleplerine göre dizayn edildi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim sahil parktaki mevcut marina kısmına kadar olan 11 hektarlık alanın yenilendiğini belirterek, "Bu alanda öncelikle altyapı sistemleri modernize edildi. Sulama ve elektrik sistemi elden geçirildi, kanalizasyon hattı yenilendi, ışıklandırma ve güvenlik kamera sistemleri yapıldı. Sahilin dört mevsim canlı kalmasına büyük katkı sağlayacak doğalgaz hattı yapıldı. Sert zeminlerde iyileştirmeler yapıldı. Sahille uyumlu modern tuvalet ve mescitler uygun yerlere konuşlandırıldı. Mevcut amfi tiyatro alanı yeniden düzenlendi. Herkesin uğrak noktası olan Akçaabat Sahilinde havuzlar alanına ‘Kuru Havuz’ yapıldı. Yine 1. Etap alanı içerisinde konsept çocuk parkları yapıldı. Yeşillendirme, çiçeklendirme ve peyzaj çalışmaları tamamlandı. Kent mobilyaları yerleştirildi. Deniz tarafında seyir terasları oluşturuldu. Olta balıkçıları için alanlar oluşturuldu. Yöresel, el emeği göz nuru ürünlerin satıldığı bir sanat sokağı yapıldı. Akçaabat’ımıza yakışır yürüyüş ve bisiklet yolları yapıldı. Yine havuzlar alanında yapılan düzenleme ile birlikte oluşturulan etkinlik alanında büyük organizasyonların yanında butik ve bölgesel sanat faaliyetleri için şehrimize yeni bir mekan kazandırmış olduk. Sahil Park 1. Etap yenileme çalışmaları içerisinde otopark alanları da düzenlendi. Etap etap ve konsept uygunluğu içerisinde devam eden çalışmalar neticesinde Yeşille mavinin kucaklaşma noktası olan sahil parkta dokuya uygun, mimariyi bozmayan ve ihtiyaca yönelik kafeteryalar yapılacak. Sözün özü; Akçaabat Sahil Parkımız, modern yüzüyle yepyeni bir konsepte kavuştu" dedi.

Haber : İHA

Yorum Yap

Devrilen otomobildeki 5 kişi yaralandı

Devrilen otomobildeki 5 kişi yaralandı

  • 0
  • 0
Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0

İkizdere, Çayeli, Güneysu ve Çamlıhemşin güzergahlarından gelen yolların birleştiği ana merkez konumundaki yayla?