AK Parti'nin Güneysu’da da oy oranı düştü

AK Parti'nin Güneysu’da da oy oranı düştü

  • 1
  • 0

Rize’nin Güneysu ilçesi AK Parti’nin kalesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da baba ocağı. Önceki dönem Güneysu’da 84.3 oy alan AK Parti’nin oyları bu seçimde 71.3’e geriledi. AK Parti’nin adayı Rıfat Özer oyların çoğunluğunu alarak yeniden Belediye Başkanı seçildi.

Bu yazıda Güneysu’da ki seçim sonuçlarını, nedenlerini ve bu sürecin ardından ortaya çıkan tabloyu değerlendireceğiz.

Ülkemizdeki seçimler, demokrasimizin temel taşlarından biridir ve halkın iradesini yansıtmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da seçimler sonrası konuşmasında bu mesajı verdi.

Katılım Oranı ve Sandık Sonuçları: Seçim günü vatandaşların yoğun bir şekilde sandıklara gittiğini gördük. Katılım oranı 81.37 olurken önceki seçime göre yüzde 5 gibi bir düşüş olduğunu görüldü. İlçede kullanılan oy sayısı 5 bin 159 olarak kayıtlara geçti.

Ak Parti adayı yine Rize ve Türkiye genelinde rekor kırmak istiyordu. Fakat istenilen sonuç sandıklara yansımadı. 

MHP’nin Güneysu’da Ak Parti ile ittifak yapmasına rağmen oylarda düşüş yaşandı. Seçim kampanyalarında MHP’nin ilçede aday göstermesiyle seçimin kazanması da muhtemeller arasındaydı.  

Ak Parti’ye oy vermeyen seçmenler CHP ve Yeniden Refah adayını tercih etti. Ak Parti Adayı Rıfat Özer 3 bin 421 oy alırken, CHP adayı Hüseyin Yanık 546, YRP Adayı Cafer Yılmaz 392 İyi Parti Adayı Suat Yıldız 120 bağımsız aday Mustafa Mercan ise 84 oy aldı.    

Her platformda Güneysu’da yapılan yatırımların çok değerli olduğu konuşulurken sandıktan çıkan sonuç siyasileri çokta mutlu etmedi. 

Bunda elbette ki Türkiye’nin ekonomik sorunları, vatandaşların beklentileri, 22 yıllık iktidarın yıpranışı ve teşkilatın yaptığı eksikliklerinde önemli payı var.  

Sonuç olarak seçim sonrası dönem, ülkemiz için kritik bir süreç. Biz gazeteciler olarak halkımıza doğru bilgiyi aktarmak, sorunları analiz etmek ve toplumsal farkındalığı artırmak için çalışıyoruz. Sizlerin de görüşlerini duymak isteriz. Lütfen yorumlarınızı paylaşın.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

İlhan Palut: Tüm sorumluluğum ligi en başarılı yerde bitirtmek

İlhan Palut: Tüm sorumluluğum ligi en başarılı yerde bitirtmek

  • 0
  • 0
Bolu Dağı'nda sis etkili oldu

Bolu Dağı'nda sis etkili oldu

  • 0
  • 0

Türkiye'de yalnızca Kaçkar Dağları'nda yapılan adrenalin sporu?