Ak Parti Rize’de Belediye Başkan Adaylarını belirliyor

Ak Parti Rize’de Belediye Başkan Adaylarını belirliyor

  • 0
  • 0

AK Parti yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Rize’de 18 belediye için adaylar belirlenecek. Ak Parti Rize’de 18 belediyenin 14’üne sahip.

Önceki seçimlerde Çayeli, Fındıklı, İkizdere ve Derepazarı’nda belediyeleri kaybeden Ak Parti bu seçimlerde yeniden bu belediyeleri geri almak istiyor.   

AK Parti Rize’de temayül yoklamasının ardından aday belirleme sürecinin ikinci aşamasına geçti. İl, ilçe ve beldelerde öne çıkan ve seçimi kazanma ihtimali yüksek isimleri için anket süreci başladı. Çıkan sonuçlar bir rapor halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Aday belirleme süreci için isimli anketlere başlayan AK Parti'de belediyeler de anket yaptırıyor. Temayül yoklamasında çıkan isimler ile oylamada bulunmayıp şehrin önde gelen ve seçimi kazanma ihtimali yüksek isimler için anket yapılacak. Anketlerde başta il ve ilçe belediyelerinin yanı sıra belde belediyeleri de dahil yerel seçimlerde kimin aday gösterilmesi gerektiği seçmene soruluyor. Anketlerde en çok merak edilen ilçeler arasında Çayeli, Derepazarı ve Pazar ilçeleri yer alıyor. Bu ilçelerde Ak Parti’nin kimleri aday göstereceği konusunda oldukça titiz davranması bekleniyor. 

Ar-Ge başkanlığının isim bazlı anketlerine ek olarak belediye başkanları da isim önerilmesi için anket çalışması yapıyor. Bu kapsamda ilçe belediye başkan adayları için belediyelerin yaptıracağı anket çalışması 5 Ocak'a kadar sürecek.

Bu anketlerde temayül yoklamalarında ismi olan aday adaylarıyla birlikte şehrin sosyolojik ve seçmen davranışlarına göre önde gelen isimleri aday olmak istiyorsa onlar da yer alıyor.

SONUÇLAR ERDOĞAN'A SUNULACAK
Belediye başkanlığı için yapılan tüm anketlerde mayıs seçim sonuçlarına bakılarak seçmen profili üzerinden adaylar önerilecek. Nüfus yoğunluğuna göre aday adayı sunulacak.

Nüfusu az olan belediyeler için 2 aday önerilirken, nüfus yoğunluğu fazla olan belediyeler için bu sayı artabilecek. Çıkan sonuçlar bir rapor halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Rize’de AK Parti'nin aday adaylık listesi netleşti işte tam liste

Rize’de AK Parti'nin aday adaylık listesi netleşti işte tam liste

AK Parti’de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu bugün saat 19.00'da sona erdi. Başvuruların tamamlanmasının ardından 26 Kasım’da temayül yoklaması yapılacak. Rize’de AK Parti’den 59 isim aday adaylığını duyurdu. İşte tam liste.

Yorum Yap

Okulda biber gazı topunun patlamasıyla 25 öğrenci gazdan etkilendi

Okulda biber gazı topunun patlamasıyla 25 öğrenci gazdan etkilendi

  • 0
  • 0
Rize’de ödüllü turnuva sona erdi

Rize’de ödüllü turnuva sona erdi

  • 0
  • 0

Senoz Vadisi hangi ilçe sınırları içerisindedir?