AK Parti’de temayülde kimler oy kullanacak?

AK Parti’de temayülde kimler oy kullanacak?

  • 1
  • 0

AK Parti’de Belediye Başkanı aday adayı olmak için 9-22 Kasım tarihleri arasında başvurular alındı. 26 Kasım Pazar günü Rize’de temayül yoklaması yapılacak.

AK Parti’de dijital oylama ile yapılacak temayül yoklamasına aday adaylığına başvuran 57 isim için teşkilat mensupları oylama yapacak. 

Temayül yoklamasına; Parti Üyeliği devam eden Genel Merkez Parti Kurucu Üyeleri (İkamet ettiği ilçede), İlçede oturan İl Yönetim Kurulu Üyeleri (Asıl), İlçe Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri (Asıl), İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri (Asıl), İlçe Belediye Meclis Üyeleri, İlçe İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçeye bağlı Belde Başkanları (3 Kademe), İlçeye bağlı Belde Belediye Başkanları, İlçe Mahalle Başkanları (Ana kademe), Parti Üyeliği devam eden ve aday adayı olmayan geçmiş dönem İlçe Başkanları (En son görev yapmış oldukları ilçede) oy verecek. 

Pazar günü temayül yoklaması 10.00 ve 16.00 saatleri arasında yapılacak. Oylamada parti teşkilatlarının eğilimleri belirlenecek. 

Temayülde AK Partili belediye başkanları ve  aday adayları için oy kullanılacak. Oylamada mevcut başkanlarında performansı ölçülecek. AK Partili olmayan belediyelerde ise aday adaylarının temayül yoklaması yapılacak. 

Temayülde başkanları AK Partili olan ilçelerde 2 isim, AK Partili olmayan ilçelerde ise 3 isim yazılabilecek. 

Temayülde aday adayları mevcut belediye başkanları ve istenilen diğer isimlerde yazılabilecek.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı yakalandı

Uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı yakalandı

  • 0
  • 0
Tornacı: Bu artış esnafın belini bükecektir

Tornacı: Bu artış esnafın belini bükecektir

  • 1
  • 0

Rizespor'un profesyonel liglerdeki ilk golünü kaydeden futbolcu kimdir?