Ak Parti’de Aday Adaylığı Başvuruları Başladı

Ak Parti’de Aday Adaylığı Başvuruları Başladı

  • 1
  • 0

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 2024 Yerel Seçim süreci aday adaylığı başvuru takvimi ve çay cüzdanı olan emekli çiftçilerin emekli ikramiyesi alma süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Hikmet Ayar, "Yerel seçim aday adaylığı başvuru süreci başladı. 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmaları fiilen başladı. Aday adayları başvurularını 9-17 Kasım tarihleri arasında yapacaklar. 19 Kasım'da ise tüm illerde elektronik ortamda teşkilat temayül yoklaması gerçekleştirilecek. Bu sürecin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Aday adayları, İl Belediye Başkan aday adaylığı başvurularını Genel Merkeze veya İl Başkanlıklarına, İlçe ve Belde Başkan aday adaylığı başvurularını ise İl Başkanlıklarına veya İlçe Başkanlıklarına yazılı olarak iletecekler. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelikleri aday adaylığı başvuruları ise İlçe Başkanlıklarına yazılı olarak yapılacak. Başvuru esnasında istifası zorunlu olan kişilerin ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisini başvuru ekinde sunmaları gerekmektedir.

Bağış miktarları da açıklanan bilgilere göre belirlenmiştir. Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarından 50.000 TL, İl Belediye Başkan Aday Adaylarından 30.000 TL, İlçe Belediye Başkan Aday Adaylarından 20.000 TL, Belde Belediye Başkanı Aday Adaylarından 10.000 TL, İl Genel Meclisi üyesi ve Büyükşehir olmayan illerin Belediye Meclisi üyesi aday adaylarından ise 5.000 TL bağış alınacaktır. Kadın ve 18-30 yaş arası genç aday adaylarından belirlenen bağış miktarının yarısı, engelli aday adaylarından ise çeyreği alınacaktır. Belirlenen bağışlar, Gazze'deki kardeşlerimizin temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD üzerinden iletilerek dünya gözü önünde gerçekleşen vahşice saldırıların etkilerinin hafifletilmesi amacıyla kullanılacaktır.

İl Başkanı Ayar ayrıca, çay müstahsili olan emeklilerin mağduriyet yaşamaması için konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini belirtti. İl Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Rize programlarında kendisine bu konuyu ilettiğini söyledi. Emekli çay üreticilerinin emekli ikramiyesinden faydalanması için torba kanunda düzenleme yapılacağını ve mağduriyetin önlenmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Haber : Haber Merkezi

Yorum Yap

Jurecka: Kazanmak istiyoruz

Jurecka: Kazanmak istiyoruz

  • 0
  • 0
Yurdun büyük bölümünde 3 gün sağanak etkili olacak

Yurdun büyük bölümünde 3 gün sağanak etkili olacak

  • 0
  • 0

Çığ tehlikesi nedeniyle kış aylarında minaresi sökülen cami nerededir?