Zerdeci: Rize'de Birinci Parti Olacağız

Zerdeci: Rize'de Birinci Parti Olacağız

  • 0
  • 0

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, önümüzdeki seçimde partilerinin Rize'de birinci parti olacağına inandığını belirtti.

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanlığı'nın Genişletilmiş İl Divan Toplantısı İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıya; Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, MKYK Üyesi İl Sorumlusu Abdurrahman Akyüz, MKYK Üyesi Samet Şişman, İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, İlçe Başkanları, İl ve İlçe  yönetim kurulu üyeleri, Hanım ve Gençlik kolları ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Başkanı Zerdeci, "Yeniden Refah Partisi 2. Olağan Büyük Kongremize Rize İl Teşkilatları olarak 24 otobüsle yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla nüfusa orantılı olarak en yüksek katılım sağlayan il olmayı başararak Türkiye birincisi olduk. Bu onuru bize yaşatan başta değerli İlçe Başkanlarımız olmak üzere İl ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize, hanım kollarımıza, Gençlik kollarımıza ve tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz. Genel Başkanımızın takdirlerini kazandığımız bu başarımıza Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan bey, birincilik plaketi vererek Rize teşkilatlarımızı ödüllendirmiş ve teşekkürlerini bildirmiştir. Bu başarımızı önümüzdeki seçimlere de taşıyarak Rize teşkilatını seçimlerde birinci yapacağız inşallah” dedi.

"Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen Partisi Olmayı Başardık"
2. Olağan Büyük Kongre ile 2023 yılında yapılacak seçimin startını verdiklerini kaydeden İl Başkanı Zerdeci, “Biz bu noktaya Allah’ın yardımı, Milli Görüşün bereketi ve dava erlerimizin gayreti ve fedakarlığı ile geldik. Tüm teşkilatlarımız, bu kongremiz için yaptıkları fedakarlıklar ve üstün gayretleriyle ikinci 40 yılın kahramanları 21. Asrın Erbakanları olduğunu göstermiştir. Başta ilçe başkanlarımız olmak üzere, hanım ve gençlik teşkilatlarımıza, ana kademe teşkilatımıza, emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Cenabı Allah hep birlikte çok daha büyük başarılar ve zaferler yaşamayı nasip eylesin inşallah. Partimiz kuruluşundan bu yana 4 sene gibi kısa bir sürede milletimizin gönlünü kazanmayı başarmış ve çok kısa zamanda 300 bin resmi üye sayısıyla Meclis’te sandalyesi bulunan bazı partileri de geride bırakarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi olmayı başarmıştır. Bugün Yeniden Refah Partisi olarak 81 il ve 900’den fazla ilçede teşkilatlanarak, 100 bine yakın sandık müşahidiyle seçime iddialı girmenin heyecanını yaşıyoruz. Ankara’nın en büyük spor salonunda Yeniden Refah ve Yeniden Erbakan sloganıyla gerçekleştirdiğimiz 2. Olağan Büyük Kongremiz ile beraber 2023 yılında seçimlerin startını vermiş bulunmaktayız. “ diye konuştu.

"Halkın Yüzde 85'i Yoksulluk Sınırı Altında"
İktidarın 20 yıl boyunca Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yetkilere sahip olmasına rağmen milletimizin derdine derman olamadığını kaydeden Zerdeci, “Neden Yeniden Refah diyoruz? Maalesef bugün 20 yıllık iktidarın eseri olan ekonomik tabloya baktığımızda 5.7 milyon hane sosyal yardıma muhtaç, 11,3 milyon insan gıda yardımına muhtaç 3,7 milyon abonenin elektriği kesilmiş, 4 milyon hane doğalgaz desteğine muhtaç, halkın yüzde 85’i yoksulluk sınırı altında, 3 milyon hane elektrik desteğine muhtaç, icra dosya sayısı 25 milyona yaklaşmış, açlık sınırı 8 bin 657 TL, emeklilerin ve halkın büyük bir kesimi açlık sınırının altında. İktidarı uyardık; Milli Görüş”ün faizci kapitalist düzene meydan okuyan, kaynakları ülke insanına yönlendiren ilkelerine davet ettik. Ekonomideki problemleri ve çözüm yollarını, Merhum Erbakan Hocamızın yaptığı gibi, kaynak paketlerimizi hazırladık bunları kamuoyuyla paylaştık .Bu kaynak paketlerimizin kitaplarını çıkartarak milletimize armağan ettik. Hükümete nasıl başarılacağının yolunu gösterdik. Bu memleket için güzel işler yapılacaksa ille de biz yapalım diye bir iddiamız, ısrarımız yok. Memleket için güzel işler yapılsın da kim yaparsa yapsın! dedik. Hükümetin yapmış olduğu doğru işler olduğunda yanında olduk destek verdik. Bugün faizle mücadele ettiğini söyleyen iktidar 20 yılda faiz lobilerine 520 milyar dolar faiz ödedi. 2022’de 329,8 milyar TL daha ödeyecek ve eğer iktidarda kalırsa 3 sene daha iktidarda kalırsa kendi açıkladıkları Orta Vadeli Programa göre 2023’te 565,6 milyar TL’ye, 2024’te 697,8 milyar TL’ye, 2025’te 774,5 milyar TL. Ne demek bu? Ak Parti 3 sene daha iktidarda kalırsa 2 trilyon TL daha faiz ödeyecek. Bu borç-faiz-zam ekonomisi yüzünden bankaların 2022 ilk 7 ayında net karı yüzde 417 artışla 208 milyara ulaştı.” şeklinde konuştu.

Zerdeci, AK Parti’nin iktidara geldiğinde vatandaşın bankalara borcunun 6,6 milyar lira iken bugün 1.3 trilyon liraya yükseldiğini ifade ederek şunları kaydetti: 

“Devletin borcu 2002’de 256 milyar lira iken bugün 4,7 Trilyon lira olmuş. Çiftçinin borcu 2002’de 2,5 milyar lira iken bugün 205 milyar lira olmuş. Özel sektörün borcu 2002’de 88 milyar lira iken bugün 7,4 Trilyon lira olmuş. Merkez Bankası net döviz rezervi (SWAP hariç) eksi 60 milyar dolar. Dış ticaret açığı yıllık 100 milyar $ seviyesine yaklaşmış. 240 devlet kuruluşu, sanayi tesisinin 170 tanesi satıldı. Yerli ve milli kamu kuruluşlarını satan AK Parti iktidarı, yerine hiçbir şey koyamadı. Satılanlardan elde edilen gelirlerle üretim ve istihdama yönelik yeni adımlar atılmadı. Maalesef bunlarda borç ve faize gitti. Fabrikalar kapanırken 227 cezaevi daha açıldı. 2022’de cezaevi sayısı 383’e yükseldi. Yapımı devam eden 36 cezaevi ile bu sayı 419’a ulaşacak.”

"Yeniden Refah Partisi, Yeni İktidar Dönemine Hazırdır"
Zerdeci, "Biz Yeniden Refah Partisi olarak ne kasa başındakiler dediğimiz Cumhur İttifakı ne de Masa başındakiler dediğimiz birbirine benzemezlerin oluşturduğu 6’lı masa ittifakı içerisinde yer almayacağız ve ‘Tek Başına İş Başına’ diyerek 2023 yılında inşallah iktidara yürüyeceğiz. Vatandaşımız da bizi hiçbir ittifaka layık görmüyor, seçime tek başımıza girmemizi istiyor. Bütün vatandaşlarımız şunu net bir şekilde görüyor ki, aileden ekonomiye, dış politikadan üretime, kalkınmadan adalete memleketin hangi problemi varsa, sadece yanlışlıklara ve eksikliklere dikkat çekmekle kalmayan, bünyesindeki uzman ehil ekiplerin özverili çalışmalarıyla, kaynak paketlerini, çözüm tekliflerini de madde madde ortaya koyan tek parti ‘Yeniden Refah Partisi’dir. Yeniden Refah Partisi, yeni iktidar dönemine hazırdır. Vatandaşlarımız da, ikinci Refah İktidarı’nı büyük bir özlemle hasretle beklemektedir. 6 Kasım’da Ankara Arena’da gerçekleştirdiğimiz 2. Olağan büyük kongremizle birlikte kutlu iktidar yürüyüşümüzün işaret fişeğini atmış bulunuyoruz. İnşaallah ilk seçimde iktidara geleceğiz.” dedi.

Başka partilerden iltihak eden yeni üyelere rozetleri takılarak toplantı sona erdi.

Haber :

Yorum Yap

Hakim ve savcılar bowling turnuvasında karşılaştı

Hakim ve savcılar bowling turnuvasında karşılaştı

  • 0
  • 0
Feci kazada hayatını kaybeden öğretmen, toprağa verildi

Feci kazada hayatını kaybeden öğretmen, toprağa verildi

  • 0
  • 0

2008 yılında Kış Turizm Sporları Merkezi ilan edilen yayla?