Vali Çeber'den '18 Mart' Mesajı

Vali Çeber'den '18 Mart' Mesajı

  • 0
  • 0

Rize Valisi Kemal Çeber, '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Çeber'in mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Bugün şanlı tarihimizin destansı zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi'nin 107. yılını kutluyoruz. Çanakkale zaferi, tarih boyunca bağımsızlığı ve vatanı için savaşmaktan çekinmeyen aziz milletimizin, sarsılmaz inanç ve kararlılığıyla, bütün imkânsızlıklara rağmen verdiği destansı mücadeledir.

Bir daha dönmemek üzere cepheye giden şanlı ecdadımız, insanüstü mücadelesiyle bir milletin yeniden doğuşunun müjdecisi olmuş ve "Çanakkale Geçilmez” sözünü tarih sayfalarına yazdırmıştır.

Dünya tarihinin dönüm noktalarında biri olan Çanakkale Zaferi'nin üzerinden bir asırdan fazla zaman geçmiş olsa da zihinlerde ve kalplerimizde ilk günkü coşkusuyla yankılanan büyük bir zaferin nidasıdır.

Ecdadımız Çanakkale’de canı pahasına verdiği mücadeleyle başka milletlere de emsal olmuştur. Dünya tarihini ve masa başında yapılan hesapları değiştiren bu zafer, aynı zamanda milli mücadelenin de ilk kıvılcımı olmuştur.

Dün olduğu gibi bugünde birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen her türlü iç ve dış tehdide, hain emele ve girişime karşı asil milletimiz ve yüce devletimiz sarsılmaz bir iman ve azimle karşı duracak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti ile hür, bağımsız, güçlü ve payidar olarak sonsuza kadar var olacaktır.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal vatan için verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, canlarını feda eden şehitlerimizden ilham alarak, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Haber :

Yorum Yap

Kütahya’da otobüs yolcusunun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi

Kütahya’da otobüs yolcusunun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi

  • 0
  • 0
Rize'de otomobil uçuruma yuvarlandı: 1 ölü 4 yaralı

Rize'de otomobil uçuruma yuvarlandı: 1 ölü 4 yaralı

  • 0
  • 0

Rize’de kaydedilen en düşük sıcaklık kaç derecedir?