Türkiye, Pakistan’a Havadan Yardım Köprüsü Kuruyor

Türkiye, Pakistan’a Havadan Yardım Köprüsü Kuruyor

  • 0
  • 0

Türkiye, muson yağmurlarının neden olduğu sellerle mücadele eden Pakistan’a insani yardım göndermeye devam ediyor.

29 Ağustos itibarıyla dört uçak dolusu yardım AFAD koordinasyonu ile Pakistan’a ulaştı.  Türkiye’nin yardım uçakları, afetzede Pakistan halkına barınma, beslenme, hijyen malzemeleri ve bebekler için mama götürdü.

AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla gönderilen yardımları, “kardeşin kardeşine verdiği destek” olarak nitelendirdi.

Ortaya çıkan insani yardım ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla Pakistan’da bulunan AFAD ekibi tarafından toplamda 1.380 aile tipi çadır, 3.008 gıda kolisi, 1.000 hijyen kolisi, 1.000 adet bebek maması, 320 battaniye ve 480 yastık afetzedelere ulaştırıldı.

AFAD Başkanı: “Gönül Coğrafyamıza Yardım Eli Uzatıyoruz”
Yapılan yardımla ilgili bilgi veren AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer, "Kardeşler zor zamanlarda da birbirlerinin yanında olurlar. Bu yardım uçağı da kardeş Pakistan halkına Türkiye’den kardeşlerinin verdiği bir destektir. Uçağımızla gönül coğrafyamıza yardım eli uzatıyoruz. Benzer gelenek ve görenekten zor durumdaki insanlara yardımcı oluyoruz. Türkiye, raporlara göre Dünya’nın en fazla yardım yapan ülkelerinden biri ve 5-6 kez Dünya’nın en cömert ülkesi ilan edildi. Yardımlarıyla bir anlamda tüm insanlığın sorumluluğunu yerine getiriyor ve insani öncülük segiliyor. Uluslararası kamuoyunun dikkatini, sıkıntı yaşanan bölgeye çekiyor." ifadelerini kullandı.

Başkan Vali : “Milletimizin Selamını, Mağdurlara Somut Olarak Ulaştırıyoruz”
Başkan Vali Sezer, “Yardımlarla milletimizin selamını, Sayın Cumhurbaşkanımızın, İçişleri Bakanımızın, Türk halkı ve devletinin selamlarını; somut olarak mağdurlara ulaştırıyoruz.” cümlelerini kaydetti.

Haber :

Yorum Yap

Sit alanında kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı

Sit alanında kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı

  • 0
  • 0
BES teminatlı kredi rakamlarına EGM üzerinden ulaşılabilecek

BES teminatlı kredi rakamlarına EGM üzerinden ulaşılabilecek

  • 0
  • 0

Rizeli bürokrat Fehmi Rasim Çelik Rize'nin hangi ilçesindendir?