UNESCO, 'Çay Kültürü'nü 'İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne aldı.
Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, Türk çayının tanıtımı ve en verimli şekilde değerlendirilmesi ile ilgili her alanda çalışmaların devam ettiği aktarılarak, bu kapsamda, Türk Çay Kültürünün, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne girdiği belirtildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Çay Kültürü’ adaylık dosyası UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası 17. Komite Toplantısı’nda gündeme alınarak UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne eklendiğinin ifade edildiği açıklamada, Fas’ta devam eden UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası 17. Komite Toplantısı’nda Türkiye’den; Çay Kültürü, İpek Böcekçiliği ve Dokuma İçin İpeğin Geleneksel Üretimi ile Nasreddin Hoca Fıkralarını Anlatma Geleneği'nin UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne eklendiği bilgisi paylaşıldı.
Açıklamada, dünyanın kişi başına en çok çay tüketen ülkesi olan Türkiye'de çay kültürünün UNESCO listesine girmesiyle birlikte Rize çayıyla ilgili önemli bir adım daha atıldığı belirtilerek, Türk çayının merkezi ve ana üreticisi Rize’nin ve Rize çayının tanıtımı için bu gelişmenin oldukça önemli olduğu ve yakın zamanda birçok alanda şehre katkı sağlayacağı ifade edildi.
Haber :