Rizeliler 2 Mart'ta Başkentte Buluşuyor

Rizeliler 2 Mart'ta Başkentte Buluşuyor

  • 0
  • 0

Ankara Rize Dernekler Federasyonu (Ankara RİDEF) tarafından 2-5 Mart tarihleri arasında başkentte 'Rize Günleri' düzenlenecek.

Ankara RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan, bu yılki organizasyonda farklılık yaratacak bir çok temaya yer vereceklerini söyledi. 

Bostan” Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye’nin ilk sıfır karbon tanıtım günlerini yapacağız. İklim dostu organizasyon sloganıyla yürüteceğimiz etkinlikle 'Sıfır Atık'ın önemini, Rize’nin doğa yapısının arkasındaki gerçeği yansıtacağımız gibi, Ankara’da yaşayan insanlara Rizelinin çevre bilincini anlatacağız” dedi. 

'Size, Bize, Hepimize Rize' mottosuyla gerçekleştirilecek olan 'Ankara Rize Günleri' kapsamında yapılan etkinlik ve programlarla; Rize ilinin ve ilçelerinin bir fuar konsepti çerçevesinde tanıtımının yapılması, Türk çay sektörünün bir araya getirilmesi, şehirde yetişen ve üretilen ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması, Rize’nin eşsiz güzellikteki turizm markalarının tanıtımı, yeni turizm destinasyon alanlarının öne çıkarılması, el sanatları, folklor, kültür, tarih, sanatsal ögeler, gastronomik markaların etkin olarak tanıtılması, Ankara’daki Rizeliler arasında dayanışmanın güçlendirilmesi, büyükelçiler ve yabancı misyon şeflerinin katılımı ile uluslararası cazibenin artırılması, Rize ile ilgili yapılacak konferanslarla önemli konuların başkentten tartışılması Rize’ye ekonomik girdi sağlanması, Ankara’daki Rizeli firmalar arasında işbirliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Haber :

Yorum Yap

Suriye'nin kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'nin kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

  • 0
  • 0
İkinci el araç alışverişinde 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak

İkinci el araç alışverişinde 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak

  • 0
  • 0

Çivisiz ve ahşap Bilen Köyü Camii Rize’nin hangi ilçesindedir?