Rize'deki hastalara son teknoloji MR cihazı hizmeti

  • 3
  • 1

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde hizmet veren ''3 Tesla MR'' cihazına yapay zeka tabanlı güncelleme yapıldı.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, RTEÜ Geliştirme Vakfının destekleri sonucunda güncellemesi yapılarak hizmete sunulan yapay zeka MR teknolojisi sayesinde artık çok yüksek kalitede, net ve kısa sürede MR görüntüleme yapılabileceği aktarıldı.

Bu kapsamda RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda hekimlere yönelik, 3 Tesla MR cihazına yapay zeka tabanlı güncellemesinin işleyişi ve kazanımları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldığı belirtildi. 

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda yetkililer, nöroloji, ortopedi, kardiyoloji alanlarında ve tüm vücudun görüntülenmesinde kullanılan 3 Tesla MR cihazına yapılan yapay zeka tabanlı güncelleme ile artık kısa sürede daha sağlıklı ve daha net görüntüler elde edilebileceği, hastalar açısından da oldukça konforlu ve güvenilir bir cihaz olduğu aktarıldı.

Ayrıca cihazın, insan anatomisinin görüntülemeye elverişli olmayan riskli bölgeleri için oldukça başarılı ve net görüntüler sunduğu hatırlatılarak güncelleme sayesinde araştırma amaçlı verilere de ulaşılabileceği vurgulandı.

''Amerika’da en son teknoloji olarak MR’da ne varsa üniversitemiz hastanesinde de bulunmaktadır.”

Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Nebi Gümüş, Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özcan Yavaşi ve Tıp Fakültemiz öğretim üyelerinin katıldığı belirtildi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Rektör Yılmaz, Üniversite hastanesinde iyileştirmeler yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Son olarak, Radyoloji Anabilim Dalı’nda hizmet veren MR cihazımızı güncelledik. Güncelleme ile Amerika’daki en iyi ve ve en son teknoloji olarak MR’da ne varsa üniversitemiz hastanesinde de bulunmaktadır.”diye konuştu.

Haber :

  • Evde Sağlık

    Evde Sağlık

    Sayın Rektör lütfen hastane idari kısmında da güncelleme yapın tutulmayan nöbetlere yetim hakkından ücret ödeniyor, durumu sağlık işleri müdüriye hanımına da bildirildi ama konu sümen altı yapıldı. Belki de onlarında bu konudan çıkarları vardı onun için olayı kapattılar. Lütfen bu konuyu araştırın resmen devlet nitelikli olarak dolandırılıyor ve hastane yönetimi haberi olmasına rağmen görmemeye çalışıyor. kirli oyunlarla hastanemizin adı karalanıyor.

    Cevap yaz
    16.03.2023 15:32
Yorum Yap

23 yaşındaki genç, oynadığı ruhsatsız tabancayla kendini vurdu

23 yaşındaki genç, oynadığı ruhsatsız tabancayla kendini vurdu

  • 0
  • 0
Polis ekipleri asayiş ve trafik denetimi yaptı

Polis ekipleri asayiş ve trafik denetimi yaptı

  • 0
  • 0

Ayder'de her yıl düzenlenen boğa güreşlerine ev sahipliği yapan festival?